Deși sateliții lui Elon Musk au fost distruși de furtuna solară, nava Blue Origin a lui Jeff Bezos va călători în spațiu, în ciuda avertizărilor NASA

Proiectantul șef al navei spațiale Blue Origin al lui Jeff Bezos și alte cinci persoane se vor bucura de o călătorie emoționantă în spațiu care va dura 10 minut, chiar dacă condițiile nu sunt prielnice.

Lansarea a fost planificată pentru acum două zile dar s-a amânat pe fondul condițiilor meteo nefavorabile, pentru ziua de azi. Lansarea întâmpină totuși o provocare în baza avertizărilor NASA, care a anunțat o furtună solară puternică.

Din cauza unei furtuni solare, Elon Musk a pierdut 40 de sateliți SpaceX, dar Bezos a decis să continue lansarea deoarece datele NASA arată că furtuna este de nivel G2, ceea ce înseamnă că, deși poate provoca anumite daune, nu este cea mai mare provocare din spațiu.

Nava New Sheperd este o misiune cu mare responsabilitate în acest context, Blue Origin având, în condițiile date, obilgația de a feri zborul de orice risc biologic pe care furtuna geomagnetică de tip G2 l-ar putea implica.