• Intel publică raportul pentru trimestrul 4 și perspectivele pentru primul trimestru al noului an.
  • Compania depășește estimările de consens de pe Wall Street, în 2023.
  • Vânzările Intel vor scădea în primul trimestru al anului, spune Pat Gensler, CEO-ul companiei.

Intel, al doilea cel mai mare producător de semiconductori la nivel global, publică raportul trimestrial din ultimele 3 luni ale anului trecut și guidance-ul pentru 2024.

Compania bate estimările LSEG în T4/2023

Deși compania depășește estimările LSEG atât pe partea de profit, cât și de venit, acțiunile se depreciază cu 10% în afterhours.

Cum termina T4? Profit pe acțiune de 54 de cenți (45 de cenți – estimările LSEG) și venituri de 15,4 mld. $ (15,5 mld. $ așteptate), potrivit CNBC.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Ce perspective are Intel pentru primul trimestru din 2024?

Intel așteaptă un câştig/acțiune de 13 cenți, la venituri cuprinse între 12,2 și 13,2 miliarde de dolari. Față de așteptările LSEG de 33 de cenți pe acțiune, la venituri de 14,15 miliarde de dolari.

Pat Gelsinger, CEO, spune că activitățile principale ale companiei, PC-urile și serverele, se confruntă cu o cerere scăzută sezonieră. Dar şi cu un declin al afacerilor secundare, cum ar fi divizia de cipuri auto Mobileye.

„În 2024, rămânem în continuare concentrați pe atingerea unei poziții de lider în ceea ce privește procesele și produsele. Continuăm să dezvoltăm producția globală. Misiunea noastră este de a aduce inteligența artificială peste tot, în timp ce creștem valoarea pe termen lung pentru acționari”, spune Gelsinger.