• Binance publică o listă de sfaturi pentru a te proteja în web 3
  • Printre sfaturi se numără stocarea cheilor private în lumea reală
  • Hackerii au furat din piața cripto circa 3 mld. $ anul acesta

Securitatea cibernetică în web 3 are minusurile ei. Majoritatea împrumutate de la bătrânul web 2. Cum îți protejezi activele în noua versiune a internetului? Binance a publicat o listă de sfaturi, care îți pot salva portofelul virtual.

  1. Cheile private trebuie să rămână în lumea reală. Computer-ul tău personal poate da rateuri, care în final te pot costa întreg portofoliul. Hârtia și pixul rămân sfinte și în era digitală.
  2. Nu uita că de cele mai multe ori salvarea unei copii a wallet-ului tău, în cloud, poate avea mai multe dezavantaje decât avantaje.
  3. Întotdeauna alege o platformă cunoscută și cu o reputație bună. Jucătorii mari precum Binance, FTX, Coinbase sau Kucoin rămân alternativa principală în jungla digitală.
  4. Nu în ultimul rând, un software anti-phishing te ferește de cele mai multe ori de hackerii care, mai nou, s-au mutat în DeFi.

Mergem la Ionuț Bucur, expert în securitate cibernetică.

“În primul rând, ca în era web 2.0, stocăm datele în online, avem opțiunea să le accesăm aproape mereu, de peste tot. Nu e nevoie să cărăm cu noi un caiet, o hârtie și un pix pe care am scris noi cheia privată, fie un stick pe care am salvat-o și tot așa. Bineînțeles că treaba asta vine cu dezavantajele clasice că, fiind în cloud, stocat undeva într-un server pe internet, pe lângă angajații din firma respectivă care se ocupă de cloud, ar putea avea acces, bineînțeles, și atacatorii care, când își caută țintele, caută ținte cât mai mari, cât mai pompoase, să scoată cât mai mulți bani.”, a povestit Ionuț Bucur, expert în securitate cibernetică.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU