- Techcelerator vine cu CleanTech Hackathon 2025.
- Evenimentul este lansat în colaborare cu Ministerul Energiei.
- Este primul hackathon dedicat startup-urilor din România.
CleanTech Hackathon 2025 aduce la București, în 23-24 mai, primul maraton de idei și soluții tehnologice pentru energie și sustenabilitate, dedicat startup-urilor și echipelor din România și Europa de Sud-Est. Ce declară Cristian Dascălu, Managing Partner la Techcelerator, pentru Aleph Business?
Advertisment
Cum poate CleanTech Hackathon 2025 să atragă investiții private?
„Modul este destul de simplu, plecăm de la lucruri pe zona de challenge-uri cu companiile din energie, și aici le mulțumim companiilor care s-au manifestat deschise în această direcție, pentru că susținea procesului de open innovation nu este chiar atât de simplă, mai ales în estul Europei în cultura de inovare pe care o avem.
Dar plecând de la aceste challenge-uri, companiile vin cu propunere de soluții, având în vedere și faptul că identificarea problemelor este poate cea mai dificilă etapă din zona de inovare, lucru care în acest parteneriat cu Ministerul Energiei și companiile mari din energie, să zicem că este moderat și este susținută această etapă, rămânând ca start-up-urile să-și propună și să-și adapteze soluțiile la acele nevoi.”, afirmă Dascălu.
Titlurile zilei
Ce urmează pentru Techcelerator în 2025?
„În primul rând punem accentul foarte mult pe această zonă de stimulare a inovării în rândul companiilor mari cu focus pe energie, pe lângă programele pe care le avem pentru zona de start-up și scale-up.
Acest program, și aici ne bucurăm de susținerea Ministerului Energiei și a diverselor companii, pentru că și-au dat seama că pot să ajungă la un nivel de competitivitate mai mare, prin explorarea și integrarea unor soluții deja existente în piață, beneficind astfel și de tot fundamentul tehnologic, atât în termen de fondatori, de ingineri, cât și de inovatori pe care îl avem în România.
De multe ori acestor companiile le lipsesc și mediile de testare, mediile de co-creare, co-dezvoltare și vedem foarte, foarte valoros că în această etapă de dezvoltare a ecosistemului din România și din sud-estul Europei, să reușim să aducem și mai multe companii cu nevoi și cu resurse, gata pentru a fi augmentate cu soluții de inteligență artificială, de blockchain, de automation, sincronizându-ne la era în care ne aflăm.”, încheie Dascălu.