E ca la spitalul de roboți! China deschide primul oraș-spital pentru tratarea pacienților virtuali

China face un mare pas în domeniul sănătății și deschide primul oraș-spital cu inteligență artificială, unde pacienții sunt tratați într-o lume virtuală de către medici generați de A.I., scrie The Business Standard.
Conceptul “Agent Hospital”, dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea Tsinghua, permite medicilor reali să trateze pacienți virtuali. În același timp, studenții la medicină primesc o pregătire mai bună. Prin simularea a diverse scenarii medicale cu pacienți A.I., studenții pot propune cu încredere planuri de tratament fără a risca să dăuneze pacienți reali.

Ce se mai știe despre acest oraș-spital?

Potrivit lui Liu Yang, liderul echipei de cercetare, medicii A.I. pot trata 10.000 de pacienți în câteva zile, o sarcină care le-ar lua medicilor umani cel puțin doi ani. Abordarea permite spitalului A.I. să evolueze autonom și să-și îmbunătățească capacitatea de a trata boli printr-un mediu simulat.
Pe lângă beneficiile pentru educația medicală, orașul-spital AI poate simula și prezice diverse scenarii, cum ar fi răspândirea, dezvoltarea și controlul bolilor infecțioase într-o regiune, spune Liu.
După șase luni de dezvoltare, orașul-spital AI se apropie de pregătire pentru utilizare practică, urmând să fie operațional în a doua jumătate a anului 2024.
Acest spital-oraș deschide noi orizonturi în domeniul asistenței medicale, prin îmbinarea inteligenței artificiale cu expertiza umană pentru a revoluționa modul în care sunt tratate bolile și pentru a forma viitorii profesioniști din domeniul medical.


Exit mobile version