• Deși algoritmii de tranzacționare au transformat piețele, Goldman Armando Laszlo spune, la Keep Cool & Trade On, că factorul uman rămâne esențial.
  • Laszlo subliniază că piețele sunt „mai inteligente decât noi” și se adaptează rapid la schimbări tehnologice și economice.
  • Pentru a avea succes pe termen lung, traderii trebuie „să meargă în întâmpinarea piețelor” și să adopte strategii bine gândite.

Într-o eră în care inteligența artificială influențează tot mai mult piețele financiare, Goldman Armando Laszlo subliniază, în cadrul emisiunii Keep Cool & Trade On, rolul acesteia în tranzacționare și analiză economică.

Deși AI aduce eficiență și viteză, Laszlo consideră că factorul uman rămâne esențial în deciziile strategice. Săptămâna aceasta, performanța record a indicelui DAX și fluctuațiile valutare și cripto reflectă impactul combinat al tehnologiei și dinamicii economice globale.

Ce spune Goldman Armando Laszlo, analist financiar, la Keep Cool & Trade On?

Ce impact are inteligența artificială în piețele financiare? Vor fi înlocuiți traderii de inteligența artificială?

„Eu cred că nu vor lua 100% locul traderilor, pentru că nu au cum. Suntem într-o perioadă în care de câțiva ani buni deja, fiecare om are posibilitatea să devină trader foarte ușor. Își instalează o aplicație și depune bani și are acces imediat să facă trading”, spune el.

Titlurile zilei

GOOGLE ARE VENITURI DE 90,2 MLD. $ ÎN T1
CUM SE MIȘCĂ BVB?
NE VOM ÎMPRUMUTA EXTERN DUPĂ ALEGERI?
RETAILERUL E AFECTAT DE INCERTITUDINE
CUI ÎI APARȚINE VIITORUL?
BANII CÂȘTIGĂ TEREN

Sunt algoritmi de tranzacționare de mult timp în piață și au schimbat piețele. Îmi aduc aminte, în 2012 am observat chiar o schimbare majoră în trading și în piețe. Dar piețele se adaptează, piețele întotdeauna sunt mai inteligente ca noi.

Se zice că piețele știu totul și trebuie și noi să mergem în întâmpinarea piețelor dacă vrem să fim traderi profitabili pe termen lung. Dacă vrem să facem o speculă sau să tranzacționăm pe termen mai scurt, atunci nu putem să abordăm așa, să mergem în întâmpinarea piețelor și trebuie să începem să vedem, să ne asumăm riscuri, să încercăm să ghicim ce și cum. Nu cred că varianta asta, din urmă, este varianta câștigătoare în vremurile astea în care trăim, în schimbările astea care se întâmplă”, adaugă el.