• Pavel Popescu: “România poate trimite cu SpaceX un român în spaţiu, după 50 de ani”.
  • Capitala devine epicentrul tehnologiei și inovației între 10 și 16 iunie.
  • Bucharest Teck Week este cel mai mare festival de tehnologie şi inovaţie din Europa Centrală şi de Est.

România poate trimite, în mai puţin de şase luni, cu SpaceX, un român în spaţiu, după 50 de ani, dacă luăm această decizie la nivel naţional, spune Pavel Popescu, vicepreşedinte al ANCOM, în deschiderea celui mai mare festival de tehnologie şi inovaţie din Europa Centrală şi de Est, Bucharest Tech Week.

Reprezentantul ANCOM se arătă optimist în ceea ce priveşte dezvoltarea.

” Acum două săptămâni, directorul Space Humanflights de la SpaceX, Michael Altehofen, a stat două ore într-un “call” cu noi. A spus că în mai puţin de şase luni, dacă luăm această decizie la nivel naţional, România poate trimite cu SpaceX un român în spaţiu, după 50 de ani. Astăzi, ANCOM este o instituţie care, printr-un proiect desfăşurat tot cu SpaceX, printr-un proiect de colaborare, a pus România pe harta lumii ca fiind singura ţară din lume care are un astfel de parteneriat cu o asemenea companie. Parteneriatul va duce la nişte rezultate şi nişte schimbări majore în tot ceea ce înseamnă politica de comunicaţii în spaţiu, la nivel global. Vă spun aceste lucruri pentru că am certitudinea de 100% că nimănui de aici, din mediul privat românesc, nu i-a trecut asta prin cap. Lucrurile astea nu prea se cunosc”, spune Popescu.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Cine participă la ceremonia de deschidere a Bucharest Tech Week?

În cadrul ceremoniei de deschidere participă: Mircea Geoană, Secretar General Adjunct al NATO, Florin Spătaru – Consilier de Stat la Cabinetul Prim-Ministrului, Andrei Niculae – Vicepreședintele Autorității pentru Digitalizarea României, Pavel Popescu – Vicepreședinte ANCOM, Florin Popa – Director Orange Business, Wolfgang Fuerst – Head of Mechanical Engineering Bosch, Jakub Olek – Head of Public Policy and Government Relations, Central & Eastern Europe TikTok și Edward Crețescu – Președinte ANIS.

Cele cinci summit-uri de business reunesc anul acesta peste 50 de speakeri locali și internaționali și peste 60 de companii partenere.

Printre companiile pe care participanții le pot întâlni la Business Summit-uri se numără Orange Business, Centrul de Inginerie Bosch din Cluj, BCR, TikTok, Picsart, Undelucram.ro, EPAM Romania și Deloitte Technology Delivery Center.

Ce este Bucharest Tech Week?

Bucharest Tech Week este cel mai mare festival de tehnologie și inovație din Europa Centrală și de Est. Se desfășoară între 10 și 16 iunie.

Locația? NORD Events Center by Globalworth.

Săptămâna tehnologiei se va încheia cu cea mai mare expoziție de tehnologie și inovație din Europa Centrală și de Est. Este accesibilă gratuit publicului larg. Tech Expo are loc în weekendul 14-16 iunie, la Romexpo Pavilion B1.

Companii expozante din cadrul Tech Expo

Samsung – prezentă cu gama variată de monitoare Odyssey și noul lansat Odyssey OLED G6, ce oferă o experiență vizuală captivantă și performanțe de vârf pentru gaming.

LEGO – ce va aduce entuziasmul universului digital în lumea reală. Oferă pasionaților de gaming și vehicule oportunitatea de a interacționa cu seturi impresionante LEGO Technic.

ASUS – prezentă cu gama sa de laptopuri business ASUS ExpertBook echipate cu cele mai noi procesoare Intel® Core™ Ultra 7, ce își propune să ofere o interacțiune de utilizare superioară.

Elec –vine cu tehnologii inovatoare din lumea auto și va prezenta o experiență inedită pentru timpul petrecut în tranzit în mașină.

BrainMap –introduce tehnologia qEEG. Oferă analize precise și profunde care pot dezvălui informații esențiale despre funcționarea creierului uman.

Tech Expo include și o zona dedicată pentru pasionații de automobile, care pot vedea în cadrul expoziției cele mai noi modele: noul Ford Puma, Ford Kuga, Ford Explores, Mustang Mach-E.

Moon Power împreună cu Renovatio aduc Volkswagen ID.7, Tesla vine cu Model 3 și Model Y, iar Hyundai prezintă un model de Kona Electric.

Alfa Romeo expune Tonale Hybrid, cei de la Jeep vin cu un Avenger Electric, iar Allview prezintă Allview CityZEN.