Bill Gates a vorbit pe platforma Reddit despre următoarea revoluție în tehnologie care va avea efecte semnificative în domeniul educației și în sistemul de sănătate. Deși se vorbește despre metaverse sau Web3, Inteligența Artificială (AI) va fi cu adevărat următoarea revoluție din industrie, spune miliardarul.

„Salut, Bill. Cu mulți ani în urmă, cred că în jurul anului 2000, te-am auzit spunând că oamenii supraestimează cum va fi Internetul peste cinci ani, dar subestimează cum va fi peste 10 ani. Există vreo tehnologie-mamut gata să schimbe totul? Orice tehnologie – nu doar Internetul”, a fost întrebarea adesată miliardarului de către unul dintre utilizatorii Reddit. „Inteligența Artificială va fi schimbarea cea mare”, a răspuns Bill Gates.

Previziunile lui Gates coincid cu momentul în care tot mai mulți experți realizează că visul îndrăzneț al lui Mark Zuckerberg de a crea un univers digital în care toată lumea se conectează, lucrează și se joacă nu atrage pe nimeni. Mai mult, chiar dacă noul ChatGPT are potențialul de a contesta modelul de business al Google, inteligența Artificială deja a depășit această etapă. Spre exemplu, AI este mai nou folosită într-un caz în fața unei instanțe de Statele Unite ale Americii unde va opera în timp real și va oferi răspunsuri acuzatului prin intermediul unor căști.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Totuși, Bill Gates nu s-a referit la astfel de întrebuințări atunci când a vorbit despre Inteligența Artificială. În schimb, fondatorul Microsoft a spus că este impresionat de Inteligența Artificială generativă, adică tehnologia care creează conținut nou. Mai mult, Gates are de gând să folosească AI la Fundația sa.

Gates este încrezător că Inteligența Artificială poate avea un impact semnificativ asupra educației și sistemului de sănătate. Spre exemplu, tehnologia ar putea fi folosită pentru a preda copiilor matematică într-un mod mai atractiv și captivant. Cât despre medicină, Inteligența Artificială ar putea ajuta oamenii să obțină sfaturi medicale în regiuni în care medicii nu sunt disponibili, a explicat miliardarul pe Reddit.