- OpenAI vrea să treacă la profit și lucrează în secret la mai multe planuri de dezvoltare, scrie The Information.
- OpenAI e într-un moment de tensiuni din partea foștilor executivi care au părăsit compania.
- Bank of America spune că A.I.-ul va crea un IntelliPhone, un gadget inteligent care știe toate nevoile tale.
Un moment de asumare: Sam Altman se pregătește să transforme OpenAI într-o companie obișnuită, axată pe profit, spun sursele The Informațion.
Advertisment
Până acum, OpenAI era o compania cu profit plafonat, dar Sam Altman vorbește din 2019 despre cum s-o facă s-o facă rentabilă. Are investitorii, inițiativa lipsește. Acum, pare că renunță la oponenți, board-ul lui, care n-a fost încântat de idee, tocmai pentru că nu i-a anunțat. După cum spune Helen Toner: „Am aflat de ChatGPT de pe Twitter.”
De ce se uită la bani? Vreau să ajungă la inteligență artificială generală și are nevoie de ei.
Citește și
- Îl ia la Casa Albă. Trump îl vrea consilier pe Elon Musk, dacă este ales președinte
- Cât mai costă să trăiești? Milenialii și Gen Z sunt îngrijorați de costul vieții
- Ce job au. Ce locuri de muncă mai preferă studenții și absolvenții?
Titlurile zilei
OpenAI a dat tonul. De ce e capabilă inteligența artificială?
Ceva e cert și pentru Sam Altman, Satya Nadella sau Sundar Pichai, liderii din domeniu. A.I.-ul avansează mai repede decât crezi, și nu doar din pricina OpenAI și-ți dă mai multă inteligență decât crezi.
Dacă ieri te bucurai de ultimul Iphone, mâine buzunarul tău va susține un IntelliPhone, o nouă clasă de dispozitive pe care le aduce evoluția A.I., spune Bank of America.
Conștientizarea contextului va fi factorul cheie de diferențiere, spune Wamsi Mohan, analist la Bank of America Securities, într-o notă publică.
Și că tot ți-am amintit de ea, Apple ar putea fi prima care aduce un astfel de dispozitiv la conferința dezvoltatorilor din vară.
Dacă nu, poate chiar OpenAI.
Avantaje?
Noile gadgeturi te vor cunoaște cel mai bine. Vor ști ce vrei, ce-ți place, ce cauți, cu cine ești și, poate, ce gândești, spune BofA. Puțin scary, nu?
Dar, te-ar putea ajuta. Cum ar fi ca A.I.-ul să-ți arate într-un singur loc toate filmele, persoanele sau produsele care-ți plac? Ar fi ca un asitent personal, exact ce promit OpenAI, Microsoft, Google, Meta și omologii lor.