Au fost descoperite 16 vulnerabilități ale conexiunilor Bluetooth. Peste 1 miliard de utilizatori de Windows 10 și Android sunt afectați

Sursă foto: Hepta
  • Experții au descoperit vulnerabilităţi ale conexiunilor Bluetooth
  • Se estimează că peste 1 miliard de utilizastori ar fi afectați
  • Este vorba de cei care folosesc sisteme de operare Android și Windwos 10

Experţii în securitate au descoperit 16 vulnerabilităţi ale conexiunilor Bluetooth care ar putea pune în pericol peste un miliard de utilizatori Windows 10 şi Android.

Problemele de securitate, cunoscute drept „BrakTooth”, afectează o serie de dispozitive care utilizează Bluetooth pentru a conecta produse externe.

Vulnerabilităţile au impact asupra cipurilor create de Qualcomm, Intel şi Texas Instruments, care sunt utilizate într-un număr mare de dispozitive, inclusiv Samsung, OnePlus şi Google Pixel, laptopuri Microsoft Surface, computere desktop Dell şi multe altele.

Cercetătorii de la Universitatea din Singapore au analizat 13 cipuri diferite de la 11 furnizori pentru studiu şi estimează că vulnerabilităţile ar putea fi găsit în cel puţin 1.400 de cipuri care utilează peste un miliard de dispozitive Bluetooth.

În ceea ce priveşte riscul real, un rău-voitor ar trebui să se afle în raza de conexiune Bluetooth pentru a produce daune reale.