• Apple vrea să integreze A.I. în dispozitivele mobile.
  • Apple angajează de ani buni ingineri și directori de la Google.
  • Compania a deschis un laborator secret de dezvoltare A.I. la Zurich, potrivit Financial Times.

The next big thing vine de la Apple: A.I. generativă în Iphones. Apple a deschis în secret un laborator secret la Zurich, spun surse Financial Times.

A.I.-ul rulează pe hardware și software propriu și nu e alimentat de serviciile cloud din centre de date, spun experții.
De câțiva ani, compania ngajează peste 36 de experți de la Google pentru divizia de A.I.. Google e competitorul preferat de la care își ia talentele.
Pentru asta, deschide la Zurich un laborator secret dedicat cercetării și dezvoltării. Nici vecinii din zonă nu știu de el.

Eforturile în A.I. se văd. Ultima colaborare e cu OpenAI. Apple vrea să implementeze tehnologia lor în iOS 18 de la iPhone.

Titlurile zilei

DONALD TRUMP LANSEAZĂ MEMECOIN-UL $TRUMP
CE URMEAZĂ PENTRU TIKTOK?
URMEAZĂ O COLABORARE GATES-TRUMP?
ROXANA CHIRIȚOIU MERGE LA DAVOS
CE SE ALEGE DE ENERGIE?
BM REDUCE PROGNOZA PENTRU ROMÂNIA

Cum se pregătește Apple pentru marele debut în A.I.?

Apple l-a cooptat pe John Giannandrea de la Google Brain în 2018. De atunci ar fi început clădirea echipelor în A.I.. Acum e șeful diviziei de Machine Learning și inteligență artificială la Apple, care s-ar fi implicat cel mai mult și în proiectul cu Titan, EV-ul nelansat.

Apple a cumpărat FaceShift, un grup de realitate virtuală și Fashwell, o companie de recunoaștere a imaginilor, apoi a deschis Vision Lab din Zurich.

Angajații din Zurich studiază cele mai avansate modele de inteligență artificială, cum ar fi tehnologia de bază de la ChatGPT.

Vorbim despre rețele neuronale artificiale, care imita conexiunile din creierul uman. Un inginer care lucra la Siri în 2013 spune că au reorientat tehnologia către aceste rețele ca Siri să recunoască vorbirea.

Tim Cook spunea că Apple cercetează de mult inteligența artificială, dar piața nu susținea planul. Asta deși, Apple e prima care a intrat pe piață cu un produs A.I., în dispozitivele lui: Siri.

De unde începe procesul de achiziții

În 2016, Apple cumpăra Perceptual Machines, o companie care lucra la detectarea imaginilor cu A.I. generativă.

În ultimii 10 ani a cumpărat peste 30 de start-up-uri A.I., majoritatea în secret. Ultimele două scoase la lumină de publicațiile americane sunt Darwin AI și Datakalab.

Planuri sunt. Apple spune că lucrează la „MM1”, o familie de modele care utilizează text și intrări vizuale pentru a genera răspunsuri.

Vestea cea mare ar putea veni la evenimentul anual din iunie: Worldwide Developers Conference.