Aplicaţia Google Pay a fost lansată în România

  • Google Pay a fost lansată în România
  • Până acum, serviciul era disponibil doar prin intermediul plicaţiilor de plată ale partenerilor, bănci sau operatori de plăţi electronice.

Google anunță lansarea aplicației Google Pay și în România, începând de miercuri. Până acum, serviciul era disponibil doar prin intermediul plicaţiilor de plată ale partenerilor, bănci sau operatori de plăţi electronice.

Aplicaţia Google Pay va putea fi folosită de toţi utilizatorii de telefoane Android din România pentru a realiza plăţi contactless sau online, într-un mod simplu şi sigur. Aceasta oferă un mod rapid de a plăti în magazine şi protejează datele de plată prin multiple niveluri de securitate.

Mai mult, Google Pay simplifică păstrarea biletelor de îmbarcare şi a cardurilor de loialitate.

De asemenea, odată cu disponibilitatea aplicaţiei devine disponibil şi suportul pentru Google Pay pentru dispozitivele cu sistemul de operare Wear OS. Astfel, plata cu smartwatch-ul va fi mult mai simplă.

Disponibilă în prezent în peste 30 de ţări în toată lumea, aplicaţia Google Pay oferă plăţi sigure, beneficiind de o securitate construită pe mai multe niveluri. De exemplu, când este utilizată pentru plata în magazin, către comerciant este trimis numărul de card virtual, nu cel real.

Dacă telefonul este pierdut sau furat, deţinătorul poate să-l blocheze sau să-l şteargă folosind funcţia „Găseşte-mi dispozitivul”.

Astfel de funcţionalităţi ajută la păstrarea în siguranţă a informaţiilor sensibile.