• 70,5% din acțiunile Tesla în circulație au participat la vot.
  • Este un nou record pentru prezența la vot pentru companie.
  • Fondul suveran de investiții din Norvegia a votat împotriva.

Acționarii votează pentru compensația lui Musk. Tesla își va muta sediul la Texas. Musk spune că acționarii Tesla au votat cu o marjă largă aprobarea pachetului său salarial de 56 de miliarde de dolari și mutarea sediului social al Tesla în Texas. 70,5% din acțiunile Tesla în circulație au participat la vot. Adică acțiuni Tesla în valoare de 400 de miliarde de dolari. Este un nou record pentru prezența la vot pentru companie.

Cine se opune?

Firme de proxy Glass Lewis și Institutional Shareholder Services au îndemnat acționarii să respingă pachetul de salarii, iar marii investitori, inclusiv fondul suveran de investiții din Norvegia, au spus că vor vota împotriva acestuia.

Cine îl susține?

Gregg Abbott, guvernatorul statului Texas îl felicită pe Musk, într-o postare pe X pentru pachetul promis și noua încorporare în Texas. Tesla a susținut sprijinul pentru pachetul salarial al lui Musk, în special din partea investitorilor de retail, care reprezintă un procent neobișnuit de mare din baza sa, dar care adesea nu votează.
Directorii companiei au postat mesaje pe X, spunând că Musk este esențial pentru succesul Tesla. Tesla a difuzat reclame pe rețelele de socializare, iar Musk a promis un tur personal al fabricii Tesla din Texas unor acționari care au votat.
Pachetul de salarii i-ar permite lui Musk să consolideze ownership-ul „în detrimentul diluării valorii celor care aparțin altor acționari”, a declarat Marcie Frost, CEO al Sistemului de pensionare a angajaților publici din California.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Ce previziuni face Ark Invest?

2.600$ per acțiune Tesla. Atât vede Ark invest să crească până în 2029 în scenariul normal. În scenariul bear market, se așteaptă la 2.000$ per acțiune (șanse de 25% să se întâmple assta). Și la 3.100$ în scenariul bull (șanse de 25% de realizare).
ARK estimează că aproape 90% din valoarea întreprinderii și câștigurile Tesla vor fi atribuite afacerii robotaxi în 2029. „Între timp, vehiculele electrice ar putea reprezenta aproximativ un sfert din vânzările totale și 10% din potențialul de câștig al Tesla, deoarece credem că afacerea cu robotaxi va avea marje mult mai mari.” raportează cei de la Ark Invest.