• Videoclipul viral cu roboții Ameca și Azi stârnește interes prin interacțiunea lor amuzantă, ce imită o ceartă de cuplu.
  • Capacitățile avansate de exprimare și dialog ale roboților sugerează noi posibilități în interacțiunile om-robot.
  • Echipați cu tehnologie GPT-4 și actuatori faciali, aceștia oferă o perspectivă diferită asupra viitorului AI.

Recent, a apărut un videoclip care a atras atenția internauților, ce arată o interacțiune neobișnuită între doi dintre cei mai avansați roboți din lume, Ameca și Azi.

Întâlnirea generează interes în mediul online, întrucât oferă o perspectivă diferită asupra capacităților actuale ale roboților dotați cu inteligență artificială avansată.

Capacitatea lor de a interacționa într-un mod care poate fi perceput ca o “ceartă de cuplu” sugerează că acești roboți sunt capabili să simuleze comportamente umane complexe și să se angajeze în dialoguri nuanțate.

Titlurile zilei

LE-O DĂM ÎN VOT!
CE SE ALEGE DE BUSINESS?
CE VOR DEZOLTATORII DE LA GUVERN?
CNA CERE DEMISIA LUI BOGDAN IVAN
MERGI FĂRĂ VIZĂ ÎN SUA
DOI CANDIDAȚI CER ANULAREA PRIMULUI TUR

„Vi-l prezentăm pe Azi (dreapta), noul robot de birou de la Engineered Arts Ltd”, spune firma britanică de robotică. „Azi și Ameca au o mică discuție, demonstrându-și gama largă de capacități expresive”.

Conversația plină de umor începe cu Azi ce-i spune partenerului său adormit să se „trezească”, ceea ce o determină pe Ameca să deschidă ochii și să exclame: „Ce?”

„Asta e cea mai proastă glumă pe care am auzit-o vreodată”, pufnește ea în timp ce îi aruncă o privire dezaprobatoare. „Mă duc înapoi la culcare și să nu îndrăznești să mă mai trezești.”

Clipul se încheie cu Azi abătut, în timp ce-și lasă capul în jos.

Care este scopul demonstrației?

Deși videoclipul prezintă o interacțiune aparent amuzantă între roboți, aceste demonstrații au un scop mai profund. Reflectă progresele în domeniul roboticii și al interacțiunilor om-robot.

Oferă o perspectivă asupra potențialului viitor al A.I. în viața de zi cu zi.

Iar interacțiunea demonstrează capacitatea roboților de a imita comportamente și reacții umane.

Ameca și Azi sunt considerați printre cei mai avansați roboți umanoizi din lume la momentul actual.

Sunt compatibili cu GPT-4, au 32 de actuatori pentru mișcări faciale realiste, dintre care 27 dedicați exclusiv expresiilor faciale, și au capacitatea de a susține conversații fluente și de a exprima o gamă largă de emoții.