• Foștii șefi din diviziile Metaverse trec la roluri de A.I. Officers.
  • Un A.I. Officer câștigă peste un milion de dolari.
  • Companii precum Accenture sau GE Healthcare își caută acum șefi în A.I..

A.I. Officer e the new hot job. Foștii Metaverse Officers se reprofilează. Nu le mai merge cu joaca, vor inteligență artificială.

Dacă ai luat funcția, ai asigurat peste 1 milion de dolari.
Chief Metaverse Officer nu mai e la modă. De fapt, nu mai există. Mulți experți în Metaverse s-au reinventat pe A.I. sau au rămas la conducere pe partea de blockchain.
Companii precum Accenture sau GE Healthcare își caută acum șefi în A.I.
Giganții investesc milioane acolo. Publicis spune că are în plan investiții de 300 de milioane de euro în următorii trei ani în tehnologie și talente în inteligență artificială.
Ce vine de la Metaverse trece la în A.I.. Pratik Thakar, care a condus echipele de metaverse la Coca-Cola în campania “Real Magic” din 2021, este acum șeful global de A.I. generativ pentru gigantul băuturilor.
EY are acum doi directori executivi care conduc programul global A.I.. Se asigură inteligența artificială este integrată în fiecare aspect al afacerii.

Se lasă de Metaverse în favoarea inteligenței artificiale

Gigantul publicitar Publicis Groupe a angajat, la mijlocul anului 2022, un avatar digital în funcție executivă. Leon, a fost „ofițer șef Metaverse”. Îndruma clienții prin tărâmul virtual care a captat atenția lumii reale.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Nu a durat mult. Leon și șefii umani de la conducerea diviziei de Metaverse au dispărut. Profilul LinkedIn al lui Leon nu mai există.

Cinci luni mai târziu, debutează ChatGPT. Mark Zuckerberg a rebranduit Facebook ca Meta Platforms, dar acum se concentrează tot pe inteligență artificială.

Directorii executivi care conduc eforturile Metaverse la Walt Disney, Procter & Gamble și Creative Artists Agency au plecat.

„A trecut mult timp de când nu am mai avut o conversație cu un client despre Metaverse”, spune Fawad Bajwa, liderul global al practicii A.I. la Russell Reynolds Associates. „Metaversul ar putea fi încă acolo, dar este un loc singuratic”.