• Specialiștii britanici creează primul tricou sonor, pentru persoanele cu deficiențe de auz.
  • Noua tehnologie a fost comandată de clubul de fotbal Newcastle F.C. din Anglia.
  • Studenții de la MIT au conceput Smart gloves care transformă limbajul semnelor în vorbire audibilă.

Specialiștii britanici au creat un tricou imersiv pentru persoanele cu deficiențe de auz. Acesta folosește tehnologie haptică avansată pentru a transforma sunetele din timpul meciurilor de fotbal în senzații tactile. Tricoul, dezvoltat de CuteCircuit pentru Newcastle F.C., include sute de senzori care captează și mapează sunetele stadionului pe corpul purtătorului, oferind o experiență intensă. Este complet wireless și poate distinge frecvențele și intensitatea sunetelor, permițând utilizatorilor să simtă activitatea din stadion.

Lansat pe 13 aprilie, la un meci între Newcastle și Tottenham, tricoul a fost bine primit de fanii cu deficiențe de auz, oferindu-le o conexiune autentică cu atmosfera stadionului.

Tot pe tehnologie

În altă parte a lumii tehnologiei, studenții de la MIT au creat mănuși inteligente numite Smart Gloves. Aceste mănuși transformă limbajul semnelor în vorbire audibilă prin utilizarea senzorilor pentru detectarea mișcărilor și pozițiilor mâinilor. Informațiile captate sunt transmise unui procesor care le analizează, le traduce și le compară cu datele stocate în baza sa de date. Astfel, Smart Gloves reprezintă o inovație importantă în comunicarea pentru persoanele care utilizează limbajul semnelor.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU