Aplicaţia Volt, prin care utilizatorul poate afla gradul de îndatorare şi scorul de credit, vrea să crească la peste 150.000 de utilizatori în 2022, mai mult cu 170% faţă de anul acesta, după ce în primele 10 luni a ajuns la peste 40.000 de conturi unice.

În jur de 37% dintre utilizatori au un scor FICO mai mare de 700, ceea ce înseamnă un risc de neplată scăzut în viitor, scor care se traduce inclusiv în credite mai ieftine şi mai uşor de obţinut.

Aplicaţia a pornit ca un instrument pentru cei care vor să-şi transfere bani între două carduri, indiferent de banca emitentă, şi pentru cei care doresc să îşi consulte scorul FICO. Acesta este indicatorul în funcţie de care băncile şi unele IFN-uri decid ce clienţi obţin finanţare şi cine este respins şi are o valoare medie de 635 puncte în România, conform unui studiu realizat de Volt.

Titlurile zilei

DONALD TRUMP LANSEAZĂ MEMECOIN-UL $TRUMP
CE URMEAZĂ PENTRU TIKTOK?
URMEAZĂ O COLABORARE GATES-TRUMP?
UNICREDIT ȘI FERRARI SE ALIAZĂ
ROXANA CHIRIȚOIU MERGE LA DAVOS
CE SE ALEGE DE ENERGIE?

“Volt a devenit o aplicaţie necesară pentru zeci de mii de români care vor să-şi afle scorul de credit, gradul de îndatorare şi istoricul plăţilor la creditele în derulare. Comunitatea Volt se asigură astfel că băncile sau IFN-urile nu fac greşeli de înregistrare a plăţilor şi nici nu uită să le şteargă datoriile din Biroul de Credit. Clienţii noştri pot solicita credite sau constitui depozite direct din aplicaţie, iar în curând vor putea să compare dobânzile pe care ei le-au primit de la instituţiile financiare din România cu cele obţinute de prietenii lor, iar experţi financiari le vor oferi sfaturi gratuite pentru a-şi optimiza cât mai mult costurile de împrumut”, spune Radu Ciorbă, fondatorul Volt.

Aplicaţia a fost lansată în 2017, in parteneriat cu Mastercard şi Visa, punând la dispoziţia utilizatorilor, la acel moment, prima sa funcţionalitate: transferul instant de bani între orice carduri româneşti.  Ulterior,  a fost lansată lşi a doua funcţionalitate: afişarea scorului de credit FICO şi a situaţiei de la Biroul de Credit.