- Investiții Tezaur: Dobânzi de până la 7,80% pe 1, 3 și 5 ani.
- Achiziție rapidă: Disponibil online prin Ghișeul.ro.
- Avantaje fiscale sunt venituri neimpozabile, răscumpărare anticipată.
Românii investesc din 10 martie în titlurile de stat Tezaur, disponibile pe Ghiseul.ro, cu maturități de 1, 3 și 5 ani și dobânzi anuale de 6,80%, 7,50% și 7,80%.
Advertisment
Ministerul Finanțelor facilitează achiziția online pentru utilizatorii platformei Ghișeul.ro care dețin un card de debit. Programul Tezaur devine mai accesibil pentru românii din țară și din diaspora și permite subscrierea directă și eficientă.
Titlurile au valoare nominală de 1 leu și sunt în format dematerializat.
Titlurile zilei
Care sunt modalitățile de cumpărare?
Investitorii cumpără titlurile de stat între 10 martie și 2 aprilie 2025 prin Ghișeul.ro, între 10 martie –și 3 aprilie 2025 online prin SPV și Trezoreria Statului, între 10 martie și 4 aprilie 2025 direct de la sediile Trezoreriei Statului și între 10 martie și 3 aprilie 2025 în urban și 10 martie și 2 aprilie 2025 în rural, prin Poșta Română.
Online, investitorii deschid cont de subscriere, subscriu titluri Tezaur și transferă sumele din contul de subscriere către un cont bancar.
Investitorii trebuie să îndeplinească anumite condiții
Investitorii împlinesc 18 ani la data subscrierii, dețin carte de identitate valabilă în România, au cont pe Ghișeul.ro și card de debit emis în România sau în țările agreate.
Subscrierea se realizează prin autentificare pe platformă și selectarea emisiunii dorite.
Ce plafon au subscrierile și plățile?
Investitorii subscriu minim 1.000 lei și maxim 200.000 lei per cod de emisiune. Compania Națională Poșta Română asigură plățile aferente rambursării valorii nominale, dobânzilor și retragerilor pe cardul bancar folosit la subscriere sau actualizat pe platformă.
Care sunt avantajele?
Investitorii beneficiază de venituri neimpozabile și dobândă anuală. Titlurile sunt transferabile și permit răscumpărare anticipată.
Subscrierile se anulează doar în perioada de subscriere prin cerere. Fondurile atrase finanțează deficitul bugetar și refinanțarea datoriei publice.