Odată cu posibila reglementare a pieței cripto, răsar și paradisurile fiscale virtuale. Dacă în țări precum Japonia, Franța și România, veniturile sunt impozitate și cu 20%, țări precum El Salvador, Puerto Rico și Portugalia primesc investitorii cu brațele deschise și taxe minime. Colegul nostru Adrian Paraschivescu ne spune un top al destinațiilor cripto-friendly.

“Începem topul de astăzi cu El Salvador care în 2021 a căpătat titlul de prima țară care adoptă Bitcoin drept mijloc de plată legal. Dacă ai în plan să investești în El Salvador și nu ești cetățean oficial nu trebuie să îți faci griji pentru plata taxelor pe veniturile obținute din cripto. De ce? Pentru că sunt 0. Asta e modalitate guvernului de a atrage investiții pe teritoriul țării și de a își dezvolta economia cu puțin ajutor extern. Ca bonus, din moment ce Bitcoin este o metodă oficială de plată, ai acces la o gamă largă de servicii de care poți beneficia și pe care le poți plăti direct în cripto.

În continuare, dacă vrei să te relaxezi pe o plajă însorită fără să-ți fie afectate economiile cripto, Portugalia este una dintre cele mai căutate locații de evangheliștii cripto. Din 2018 încoace, toate vânzările de criptomonede sunt scutite de taxe. În plus trading-ul nu este considerat investiție așa că traderii scapă și ei de grija autorităților fiscale, iar atâta timp cât nu ai un business nu plătești nici TVA pentru cripto.

Titlurile zilei

DONALD TRUMP LANSEAZĂ MEMECOIN-UL $TRUMP
CE URMEAZĂ PENTRU TIKTOK?
A.I. SIMPLIFICĂ LISTAREA COMPANIILOR
URMEAZĂ O COLABORARE GATES-TRUMP?
UNICREDIT ȘI FERRARI SE ALIAZĂ
ROXANA CHIRIȚOIU MERGE LA DAVOS

Cunoscută și sub numele de insula blockchain, topul de astăzi se încheie cu Malta. Bitcoin este acceptat drept metodă oficială de plată așa că ești scutit de taxele pentru câștigurile obținute pe termen lung din tranzacționarea de criptoactive. Pe de altă parte sistemul percepe trade-urile în cripto identic cu cele la bursă. Astfel atrag după sine taxe de până la 35%. Pe care le poți evita, totuși, prin opțiunile de structurare acceptate de sistemul financiar maltez prin care poți reduce cota de impozitare la 5% sau chiar 0%. Asta dacă profitul nu depășește o anumită limită.”, a povestit Adrian Paraschivescu, editor Aleph Business.