Un investitor a obținut profit de 6 mil. $ după ce a investit 10.000 de dolari în Coinbase. Acum crede că toate cripto-urile sunt „în esență lipsite de valoare”

In ciuda faptului că a profitat de milioane de dolari din cripto, Liron Shapira, unul dintre investitorii Coinbase, spune că sistemul criptomonedelor în curs de dezvoltare este „esențial lipsit de valoare” și „ar trebui să fie închis”, scrie Insider. Acesta este un sentiment adesea exprimat de investitorii care și-au pierdut toate economiile de pe urma pariurilor riscante din lumea cripto și de cei care au căzut pradă proiectelor NFT înșelătoare.

Atât în ​​calitate de deținător de bitcoin timpuriu, cât și de investitor în Coinbase, Shapira s-a poziționat pe o piață predispusă la volatilitate și a ieșit cumva fără pierderi. Deși aproximativ 50% din valoarea netă a bărbatului de 34 de ani provine din aceste investiții, el a devenit unul dintre cei mai vocali critici ai cripto-ului.

În 2007, Shapira a început să cerceteze criptografia la Universitatea din California, Berkeley. El a achiziționat ulterior 200 de bitcoin, când tokenul se tranzacționa în jur de 5 dolari fiecare, o investiție care marți spre exemplu, ar fi valorat aproximativ 3,9 milioane de dolari. În cel mai optimist scenariu, el a crezut că bitcoin ar putea fi „cea mai optimă structură de plată din lume”, relatează Insider.

Bitcoin a fost interesant, a spuns Shapira, care și-a vândut treptat toate proprietățile într-o decizie pe care o descrie drept „modul corect de a juca pe baza informațiilor de la acea vreme”. De fiecare dată când câștiga mai mulți bani din investiția inițială, era tentant să vândă, spune el, adăugând că nu era sigur dacă creșterea prețului tokenului va fi sustenabilă.

Cea mai notabilă investiție a bărbatului este în Coinbase, în anul 2012, când a investiti 10.000 de dolari în gigantul cripto. „A fost foarte simplu”, a spus Shapira despre investiția de la acea vreme. Deși profitul său a fost de 6 milioane de dolari, investitorul cripto și-a vândut întreaga participație și spune că „toate criptomonedele sunt în esență lipsite de valoare”.