• Schimburile de criptomonede descentralizate sunt pline de tranzacții false.
  • Cel puțin 2 miliarde de dolari pe schimburile cripto descentralizate au fost tranzacționate din 2020, potrivit unui nou raport.
  • Wash trading este o formă de manipulare a pieței în care un fraudator tranzacționează cu el însuși.

Schimburile cripto descentralizate caracterizează un anumit tip de fraudă cunoscut sub numele de wash trading, potrivit unui nou raport de la Solidus Labs, scrie Insider.

Firma de cercetare blockchain a constatat că cel puțin 2 miliarde de dolari de criptomonede pe bursele descentralizate bazate pe ethereum au fost tranzacționate prin spălare de bani din septembrie 2020. Practica frauduloasă a manipulat prețul și volumul a aproximativ 20.000 de token-uri de pe bursele DeFi, a precizat firma.

Cum funcționează Wash trading

Wash trading este o formă de manipulare a pieței în care părțile frauduloase tranzacționează, în esență, atunci când tranzacționează între ele însele pentru a crește în mod artificial prețul unui token criptografic și pentru a da iluzia lichidității, ceea ce stârnește interesul altor investitori criptografici.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Fraudatorii au un stimulent deosebit de mare pentru a face wash trading pe bursele cripto descentralizate, unde tranzacțiile cu cripto sunt făcute fără intermediari, a precizat raportul. Acest lucru se datorează faptului că taxele de tranzacționare sunt adesea mai mici pe bursele DeFi, iar fraudatorii urmăresc să atragă cât mai mulți investitori către token-urile pe care le tranzacționează.