• Proiecteul de lege FIT 21 trece de Camera Reprezentanților și se îndreaptă spre Senat.
  • FIT 21 e primul proiect cadru către reglementarea zonei cripto.
  • Joe Biden și Gary Gensler sunt împotriva legislației FIT 21.

Camera Reprezentanților din SUA aprobă proiectul de lege FIT 21. E primul proiect cadru către reglementarea cripto. Congresmanul Brad Sherman spune că adoptarea legii cripto FIT21 creează un concurent pentru dolarul american „folosit de cei mai răi criminali din lume”.

Acum, votul este în Senat. Daca trece, ajunge la Biden. Care spune, într-o noua declarație, că se opune FIT 21. Ce mai spune președintele? Că administrația este nerăbdătoare să colaboreze cu Congresul pentru a asigura un cadru de reglementare echilibrat pentru activele digitale.

Și Gary Gensler e împotriva legislației. Proiectul de lege nu e necesar și pune în pericol reglementările existente pentru valorile mobiliare, spune acesta. Proeiectul trece cu 279 de voturi „pentru” și 136 „împotrivă”.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Ce presupune proiectul FIT 21?

FIT 21 ar clasifica activele digitale, cum ar fi cele cripto, drept mărfuri reglementate de CFTC, dacă blockchain-ul pe care rulează este „funcțional și descentralizat”. Dacă blockchain-ul lor este „funcțional, dar nu descentralizat”, ele ar fi considerate valori mobiliare și ar intra sub controlul SEC.

Tot în zona cripto, ieri a fost Bitcoin Pizza Day. Care sărbărește 14 ani de când 10.000 de BTC au fost schimbați pentru 2 pizza. Acum, dai puțin mai mult de un BTC pentru 10.000 de pizza.

BlackRock, Grayscale și Bitwise modifică depunerile ETF-ului Ethereum înainte de decizia SEC, care urmează să vină chiar astăzi. Între timp, Binance US câștigă recursul pentru restabilirea licenței pentru serviciile monetare din Florida.