Numărul deținătorilor de criptomonede la nivel mondial crește cu 34% în 2023. Ajunge la 580 de milioane până în decembrie anul trecut potrivit unui nou raport Cryptocom.

În special, deținerea bitcoin a crescut cu 33%, în timp ce Ethereum a înregistrat o creștere și mai abruptă de 39%. Raportul evidențiază aprobarea ETF-urilor și a protocolului Bitcoin Ordinals ca factori cheie ai creșterii adopției bitcoin, alături de un puternic interes instituțional.

Ce zice RACHEL AGGUIRE, head of iShares la BlackRock despre ETF-urile SPOT BTC?

„Voi spune că după orice criteriu, această lansare a decurs incredibil de bine. Deja am văzut interes venind din multe direcții. Când te uiți la volume, când te uiți la intrări, când te uiți cum este tranzacționat produsul iShares Bitcoin Trust, sau cum ne referim noi: IBIT, a fost tranzacționat în peste 3,5 miliarde de dolari, de la lansare. Adică puțin peste o săptămână. Am adus 1,6 miliarde de dolari în intrări. Suntem pe primul loc ca emitent, deși suntem noi, ca volum și ca intrări. ” spune Rachel.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Economistul Peter Schiff este pesimist cu privire la BTC SPOT ETF

Economistul Peter Schiff spune că toate ETF-urile SPOT Bitcoin sunt acum în bear market. (VO) El adaugă: „Cel mai mare învins este cel de la Fidelity, care scade cu 32% față de vârf.”

El crede că cei care au cumpărat oricare dintre cele 11 ETF-uri bitcoin spot vor avea rezultate și mai proaste.

„ETF-ul Proshares Bitcoin Strategy lansat în octombrie 2021 care urmărește futures bitcoin a început să se tranzacționeze la 40,88 USD. Până acum, a atins un minim de 19 USD, în scădere cu peste 50% în peste doi ani.”

Mathew McDermott, global head of digital assets la Goldman Sachs, este mai optimist cu privire la aceste ETF-uri, dar le dă un an de digerare.