SEC nu a aprobat niciun ETF de tip spot pentru Bitcoin până acum

SEC nu a aprobat niciun ETF de tip spot pentru Bitcoin până acum. Grayscale se chinuie de câțiva ani buni să transforme propriul trust GBTC într-un ETF Spot Bitcoin, dar SEC i-a refuzat și ultima aplicație, pentru că nu ar fi avut oferit suficiente date pentru prevenirea manipulării pieței.

Iar Grayscale nu e singura companie refuzată. SEC a refuzat de trei ori aplicația companiei VanEck de a crea un ETF spot Bitcoin. Reprezentanții companiei spun că nu vor vedea niciun astfel de ETF aprobat în 2022, atât timp cât SEC și CFTC se luptă pentru reglementare.

Am discutat subiectul cu Sergiu Agachi, co-fondator OTCrypto.

„Sunt aproximativ 41 de milioane de americani ce dețin cripto. Cererea este foarte mare în America. Nu cred că se poate nega interesul public și cererea pentru această clasă de asset-uri care, până la urmă, au un scop de diversificare. Prin ipoteză, autoritățile ar trebui să lucreze cot la cot cu sectorul privat pentru a oferi produse financiare diversificate, mai ales în această perioadă, însă nu prea a făcut-o până acum.”, a declarat Sergiu Agachi, co-fondator OTCrypto.