Reacțiile vis-a-vis de majorarea dobânzii cheie au tras prețul Bitcoin peste pragul de 23.000 $

În piața cripto reacțiile vis a vis de majorarea dobânzii cheie cu 75 de puncte de bază, de către FED, au tras prețul Bitcoin peste pragul de 23.000 $. Pe 28 iulie, la ora 9, prețul unui Bitcoin era de 23.200 $, cu un volum de tranzacționare de aproximativ 57 mld. $ și un plus de 9,2% în ultimele 24 de ore.

Topul câștigătorilor continuă cu Ethereum, a doua cea mai mare criptomonedă după capitalizare, cu un plus de 13,1% în ultimele 24 de ore. BNB este pe plus cu 5,9%, Solana cu 7,7% iar Matic cu 10,8%. Valoarea totală a pieței cripto ajunge la 1,1 mii de mld. $, cu o creștere de 8,4% în ultimele 24 de ore.

Am discutat subiectul cu Paul Achim, trader cripto.

„Nu mă aștept la o revenire pe termen lung în aceste momente, chiar dacă piețele au reacționat pozitiv la anunțul făcut ieri de către guvernatorul FED, care a anunțat o creștere de 0,75%, creștere care a fost conformă cu așteptările analiștilor. De aici și sursa creșterilor. Dar probabil că sursa adevărată de optimism provine din faptul că Powell a anunțat în termeni foarte vagi că la un moment dat FED va începe din nou relaxarea politicii monetare și că el consideră că SUA încă nu se află în recesiune deoarece multe sectoare din economie performează mult prea bine.”, a declarat Paul Achim, trader cripto.