• Principalele criptomonede intră în zona roșie după decizia FED
  • Investitorii din cripto văd o acțiune coordonată împotriva pieței
  • FED lansează serviciul de plăți instant în iulie 2023

Și piața cripto simte decizia FED. Principalele criptomonede intră ușor în zona roșie. Bitcoin testează pragul de 27 de mii $ pe unitate după discursul lui Powell. Apoi recuperează timid.

Dar nu majorarea dobânzii-cheie îi sperie cel mai mult pe investitori. Ci o acțiune coordonată a agențiilor federale împotriva criptomonedelor. Oficialii americani atacă băncile care acceptă clienți din zona cripto, spun criticii. Teorie susținută și de Brian Brooks, fostul șef al Biroului pentru Controlul Valutelor.

Este picajul din sistemul bancar corelat cu o așa-zisă ofensivă împotriva zonei cripto? Ce este operațiunea “Choke Point 2.0”? Am discutat subiectul cu Daniel Niță, cripto influencer.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

“Aș zice că Powell a ridicat cu 0.25 rata dobânzii de referință, iar cel mai important a fost faptul că el totuși a fost hawkish, adică a fost un pic negativ, a zis că nu taie dobânda, ceea ce cred că este un bluff în momentul de față. Cred că o să taie dobânda undeva spre final de an, dar nu putea să zică asta având în vedere că piețele din nou reacționau pozitiv și inflația probabil ar fi crescut din ce în ce mai mult. Dar a reiterat faptul că vrea inflație de 2%.”, a spus Daniel Niță, cripto influencer.