Vreau să-ți spun povestea lui Michael Saylor, omul care a reușit să piardă 6 miliarde de dolari într-o singură zi în timpul bulei create de domeniul “.com”. Este absolvent MIT din 1987, a fost locotenent în forțele aeriene americane, și este un party animal convins.

În anul 2000, acțiunile companiei MicroStrategy au scăzut cu 62% după ce firma a recunoscut că veniturile sale din 1999 au fost cu 25% mai mici decât se pretindea, iar profitul din 1999 a fost de fapt o pierdere.

Dar cum a ajuns Saylor să fondeze MicroStrategy, una dintre cele mai de succes companii de business inteligence din lume? Nu a reușit să înțeleagă politica din spatele gigantului din industria chimică, Du-Pont, pentru care a construit un software de gestionare a bugetului de miliarde de dolari al companiei, la finalul anilor 80′, în funcția de consultant.

Titlurile zilei

CE URMEAZĂ PENTRU TIKTOK?
ROXANA CHIRIȚOIU MERGE LA DAVOS
CE SE ALEGE DE ENERGIE?
BM REDUCE PROGNOZA PENTRU ROMÂNIA
LOEWE ADUCE CRAFTED WORLD LA TOKYO
NOBU BEACH INN AJUNGE ÎN BARBUDA

“Am mers la DuPont și le-am spus că îmi dau demisia. Îmi deschid propria companie. Vă construiesc în continuare rețelele dacă vreți, ca și colaborator. Vă rog să mă plătiți!

Am așteptat și mi-au dat un contract de un sfert de miliard de dolari. Le-am spus că am nevoie de 100.000 $ cash, pe loc și am folosit o tehnică de negociere care merge o singură dată în viață, dar a mers pentru mine. I-am privit în ochi și am spus: “Trebuie să îmi dați cei 100.000 $ pentru că nu am niciun ban.” A mers, mi-au mai dat 4 contracte, iar așa a luat naștere MicroStrategy.”, a povestit Michael Saylor, CEO MicroStrategy.

Michael Saylor a reușit să prezică și să profite de fiecare schimbare majoră de paradigmă din ultimii 20 de ani.

Pe vremea când Google și Facebook făceau primii pași și își dezvoltau algoritmii de colectare a datelor, MIchael Saylor construia deja același tip de software. Doar că a început în anii ’90.

32 de ani mai târziu și încă în funcția de CEO al MicroStrategy, Saylor este unul dintre mai mari susținători ai Bitcoin. Atât de mare încât compania lui a încheiat trimestrul 1 din 2022 cu o pierdere de 170,8 mil. $, comparativ cu 110 mil. $ pierduți pe tot parcursul anului trecut, din cauza investițiilor în aurul digital.

Investitorul face acum referire la Bitcoin ca la pura libertate și a devenit un adevărat erou pentru cripto-evangheliștii secolului 21.

“Satoshi a creat o flacără în spațiul virtual. În timp ce fricoșii fug de ea iar nătângii dansează în jurul ei, credincioșii o întrețin și visează la o lume mai bună, îmbăiată în căldura luminii cibernetice”, spune Saylor.

“Bitcoin domină proprietatea digitală în secolul 21. Este o idee simplă. Iei banii pe care vrei să îi lași nepoților tăi, îi convertești în Bitcoin, îi pui la păstrare și aștepți. Lasă restul lumii să își facă treaba iar tu culegi roadele muncii depuse de persoanele inteligente din jurul lumii. Singura greșeală pe care poți să o faci este să studiezi lumea, să te gândești că sigur se întâmplă ceva în alt colț al lumii, să te panichezi și să îți vinzi monedele.”, a mai adăugat Michael Saylor, CEO MicroStrategy.