Piața cripto are nevoie de reglementare pentru a combate infracțiunile cu criptoactive, spune Jerome Powell, președintele Rezervei Federale a SUA. Care sunt prioritățile reglementării pieței cripto?

“Nu am niciun fel de informație privată față de ceea ce se întâmplă, pentru că este ceva despre care citești și auzi. Cred că subliniază nevoia de reglementare asupra finanțelor digitale, incluzând criptomonedele. În prezent, nu există acel tip de legislație necesară pieței cripto. Este aceeași situație ca atunci când au fost inventate căile ferate, telefoanele sau internetul, iar, în final, avem nevoie de un cadru legislativ. În particular, ne trebuie căi de a preveni faptul că unele criptomonede neverificate pot servi drept căi de finanțare a terorismului, comportamentului criminal sau modalități de evitare a taxelor.”, a declarat Jerome Powell, președinte FED.

Fără un cadru legislativ, miliardarul Bill Miller crede că prețul Bitcoin va exploda. De ce? Rusia poate să cumpere criptoactive cu cele 640 miliarde de dolari din trezorerie, bani pe care momentan nu îi poate folosi, fără sistemul SWIFT. Dar cât de sigur este Bitcoin?

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

“A atins un preț maxim de 66.000 de dolari, iar peste patru săptămâni, prețul s-a înjumătățit. A scăzut de trei ori cu mai mult de 80%. Așa că este foarte periculos, mai ales dacă folosești un efect de levier de 50 la 1.”, a povestit Bill Miller, investitor american.

De reglementarea pieței cripto este interesat și investitorul Kevin O’Leary, care a discutat o zi întreagă cu reprezentanții senatului SUA pentru a facilita acest proces. Ei își propun să deschidă piața cripto către investitorii instituționali. Ar fi cel mai important pas către adopția cripto la nivel global.