Piața cripto dă semne de revenire. Indicele RSI indică un moment bun de cumpărare

Bitcoin se învârte astăzi în jurul pragului de 21.000 $ pe unitate și are un minus de 3,1% în ultimele 24 de ore.

Ethereum, a doua cea mai mare critpomonedă după capitalizare, ajunge din nou sub pragul de 1.500 $ pe unitate, cu o scădere de 5,4% în ultimele 24 de ore.

Per total însă, piața dă semne de revenire. Primul indiciu este dat de indicele RSI sau Relative Strenght Index care a intrat în zona de oversold sau supravândut. Acest semnal indică deobicei un moment bun de cumpărare deoarece piața intră într-o perioadă de acumulare. Pe 13 iunie indicele RSI a ajuns sub 30, același nivel care în 2020 a indicat bottom-ul Bitcoin de 4.000 $.

Un alt indicator pozitiv este profitabilitatea din minarea de aur digital. Aici ne uităm la multipla Puell. Indicele analizează profitabilitatea minerilor și impactul pe care aceștia îl au asupra pieței. Interesant este că la 25 iulie indicele a intrat în zona verde. Aceeași zonă verde pe care am putut a o observa în timpul prăbușirilor din 2018 și 2022.

Am discutat subiectul cu Sergiu Agachi, co-fondator OTCrypto.

„În bear market, trendul pieței este prietenul nostru și, într-adevăr, indicii ne ajută – și trendul, bineînțeles. Însă se întâmplă foarte multe lucruri în acest moment. Există o opinie populară care spune că deja Bitcoin a atins bottom-ul și că va face același lucru pe care l-a făcut în 2015, adică să pună bottom pe același nivel în câteva săptămâni. Este o posibilitate.”, povestit Sergiu Agachi, co-fondator OTCrypto.