Piața cripto a pierdut, de la începutul anului, 2 mii de miliarde de dolari

  • Terra, Celsius, Voyager și FTX au intrat în faliment în 2022
  • Mulți directori din Wall Street au migrat în cripto, din 2019 încoace
  • Piața cripto a pierdut 800 mld. $ din capitalizare, luna asta

2022 a fost roșu pe burse, roșu și în cripto. Terra, Celsius, Voyager si acum, marea cădere FTX. Înainte de asta, mulți oameni și-au părăsit job-urile bine plătite de pe Wall Street si au intrat full time în cripto.

Jasmine Lee, fostul director PayPal e acum directorul financiar al Binance.US. Tegan Kline a plecat de la Barclays în 2018 pentru a fonda Edge AND Nodela, un proiect blockchain. La vechiul job câștiga un salariu din cinci cifre.

De la maximul de 69.000 dolari din noiembrie 2021, azi Bitcoin valorează 16.000 dolari. Piața cripto a pierdut de la începutul anului 2 mii de miliarde de dolari. A meritat piața cripto o migrare așa mare a finanțelor?

Am discutat subiectul cu Alexandru Hobincu, cripto influencer.

„Noi – pot spune „noi” pentru că mă pot include pe mine, cât și pe cei din comunitatea mea – am început inițial pe cripto pentru că piața cripto a avut o creștere absolut superbă. Diferența este că probabil nu ne-am dus extrem de mult în zona de business pe care au urmat-o cei menționați mai devreme. Noi ne-am dus foarte mult în zona de trading. Diferența este că, indiferent de piață, dacă este bully-ish sau dacă este bear-ish, atât timp cât faci trading, este mai probabil să și generezi profit constant.”, a povestit Alexandru Hobincu, cripto influencer.