• GME, un memecoin Solana neoficial parodiind retailerul american GameStop, depășește 100 milioane de dolari în capitalizare de piață.
  • Prețul GME memecoin crește cu 2.291% în ultima săptămână, impulsionat de interesul investitorilor pentru acțiunile GameStop.
  • Listarea memecoin-ului GME pe exchange-urile centralizate Bitget și BingX stimulează activitatea de cumpărare.

GME, un memecoin Solana neoficial parodiind retailerul american GameStop, depășește 100 milioane de dolari în capitalizare de piață. Pe 14 mai, GME memecoin înregistrează o creștere de 2.291% în ultima săptămână și se tranzacționează la aproximativ 0,01449 dolari la momentul publicării. Această creștere este alimentată în mare parte de interesul investitorilor pentru acțiunile GameStop Corp, listate la Bursa de Valori din New York, care au crescut cu 228% în ultimele cinci zile de tranzacționare.

Listarea memecoin-ului GME pe exchange-urile centralizate precum Bitget și BingX stimulează semnificativ activitatea de cumpărare. De asemenea, revenirea neașteptată a lui Keith Gill, traderul creditat pentru declanșarea scurtcircuitării GameStop din 2021, contribuie la o nouă scurtcircuitare a acțiunilor GameStop. În 24 de ore de la revenirea lui Gill pe platforma X, acțiunile GameStop cresc cu până la 111% în preț.

Traderii GameStop fac milioane

Nu doar traderii de zi cu zi profită de această euforie a pieței. Ryan Cohen, CEO-ul și cel mai mare acționar individual al GameStop cu o participație de 12%, deține capitaluri nerealizate de 1 miliard de dolari provenite din scurtcircuitarea în curs. Isteria memecoin-urilor a cuprins o mare parte din industria cripto în acest an. Pe 13 mai, memecoin-ul neoficial Pepe the Frog, creat pe Ethereum, crește cu peste 34% într-o singură zi, atingând un nou record de 0,00001119 dolari pe Binance.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Pe 22 martie, prețul memecoin-ului Solana Dogwifhat (WIF) atinge un record după o strângere de fonduri de 700.000 de dolari în Vegas. Imediat după finalizarea campaniei, prețul WIF crește cu 25%, împingând temporar token-ul la 3 dolari și o capitalizare de piață totală de 3 miliarde de dolari. Pe 3 aprilie, un trader transformă 13.000 de dolari în 2 milioane de dolari în câteva ore cumpărând memecoin-ul Donotfomoew (MOEW) de pe Base blockchain.

Experții atenționează la lăcomie

Frenezia investitorilor care pariază pe memecoins atrage avertismente de la experți. Pe 24 aprilie, investigatorul de finanțe descentralizate ZachXBT scrie că 12 memecoin-uri Solana au strâns 26,7 milioane de dolari de la investitori și apoi au abandonat proiectele. Potrivit lui ZachXBT, cel mai costisitor proiect „abandonat” a fost un memecoin numit „I like this coin”, cu simbolul LIKE.