FTX datorează 3 mld. de dolari celor mai mari 50 de creditori

  • FTX datorează 3 mld. $ celor mai mari 50 de creditori
  • În total, FTX are peste un milion de creditori
  • Sam Bankman Fried și alți 3 executivi au împrumutat 4,1 mld. $ de la Alameda
  • SEC și Departamnetul Justiției din SUA erau direct implicate în FTX

Platforma falimentară datorează 3 mld. $ celor mai mari 50 de creditori. Toți sunt clienți ai platformei, potrivit documentelor oficiale obținute de Insider. În total, FTX are mai mult de 1 milion de creditori.

Noul CEO al companiei, John J. Ray, spune că nu a mai întâlnit un asemenea eșec al mecanismelor de control corporate și o asemenea lipsă de informații financiare concludente.

Ce ar trebui să învețe de aici investitorii în cripto? Că niciodată prânzul nu este gratuit, spune Jon Ulin, consilier financiar. Cunoaște riscurile pieței cripto, diversifică-ți portofoliul, așteaptă-te la mai multe reglementări și păstrează evidența tranzacțiilor pe care le faci, spune el.

Am discutat subiectul cu Ștefan Stoean, cripto influencer.

„Dacă stăm și ne uităm inclusiv pe ceea ce ați prezentat anterior, cum se împarte acea „felie de pizza” și mai întâi merg lucrurile importante către cei din conducere și acum, dacă stăm să ne uităm, nu este prima dată când vedem o chestie de genul acesta.

Hai să dăm puțin timpul înapoi și să ne uităm peste episodul 2008, când sistemul bancar a început să se prăbușească. Cu ce răsplată s-au ales cei care au fost, de fapt, la vârful prăbușirii? Dacă ne uităm, o să vedem niște zeci, sute de mii, milioane și miliarde care au mers fix către persoanele care s-au ocupat de managerierea acelor bănci care după aceea s-au prăbușit. Nu mi se pare ceva ieșit din comun.”, a povestit Ștefan Stoean, cripto influencer.