Cum susții o cauză menită să încurajeze femeile și să reducă abuzul împotriva lor? O variantă este să cumperi un NFT. Elena Ghenoiu și Răzvan Ailenei vor să construiască o comunitate de oameni cu o viziune comună prin proiectului românesc FreeWomen Foundation. Este o fundație autonomă descentralizată, care vrea să contribuie activ la conștientizarea asupra drepturilor femeilor și să încurajeze implicarea acestora în spațiul cripto, NFT și blockchain.
Advertisment
Prima colecție de NFT-uri a fost deja lansată. Se numește “Would you hit that?”, iar prețurile pentru un NFT încep de la 0,11 Ethereum.
“Ne-am gândit că e o oportunitate majoră să transformăm ceea ce înseamnă o fundație, ceea ce înseamnă un ONG într-un NFT. NFT-ul ne dă posibilitatea să oferim transparență unui ONG, super transparență și mai ales implicare activă, nu pasivă, a celor care donează pentru o cauză.
Titlurile zilei
În momentul de față sunt trei tipuri. Există un colectible, pe care urmează să-l lansăm, există un semi-fungible, așa se numește, un NFT care este printat în 1001 unități, sunt niște carduri de membru, practic, pentru fundație. Și mai sunt 110 NFT-uri super-unice.
Am transformat ceea ce în mod normal însemna o donație pentru un ONG într-o investiție și atunci oricine cumpără un NFT din colecția noastră nu numai că susține o cauză, dar primește înapoi un venit pasiv, în primul rând 10% din toate încasările care se varsă într-o trezorerie a tuturor membrilor fundației și mai primește apoi dacă vrea să-și finanțeze un proiect de artă până la 30% din ce s-a adunat în trezorerie.”, a declarat Răzvan Ailenei, co-fondator FreeWomen Foundation.
Colecția de NFT-uri lansată de FreeWomen Foundation atrage atenția asupra violenței domestice. Este o colecție fotografică de nuduri artistice cu femei puternice, din România. Elena Ghenoiu, co-fondatoarea proiectului,
susține egalitatea între sexe și vrea să contribuie la conștientizarea publicului cu privire la răspândirea abuzului. Planurile de viitor includ extinderea proiectului la nivel global și implicarea mai multor femei de succes în fundația descentralizată.
“Prima colecție de NFT-uri vorbește despre abuz și violență. Prin proiectul de NFT-uri vrem să ducem mesajul mai departe. A fi sexy, a fi frumoasă nu este un motiv să fi abuzată. Fac parte din industria artistică de mai bine de 17 ani și am fost martora multor evenimente și nu hainele sunt problema.
Scopul fundației este empowerment-ul femeilor, din păcate sunt doar 5% din toate femeile din lume care fac parte din zona de NFT-uri, iar dorința mea este să aduc cât mai multe femei în zona de cripto și de NFT.”, a povestit Elena Ghenoiu, CEO & Co-fondator FreeWomen Foundation.