• Managerul de active Franklin Templeton ia în considerare lansarea unui nou fond axat pe altcoins, potrivit The Information.
  • Franklin Templeton are 2 ETF-uri în acest sector, Bitcoin și Ethereum.
  • Fondul va fi destinat investitorilor instituționali și, în mod interesant, va oferi și recompense pentru staking.

Gigantul investițional Franklin Templeton, cu active în valoare de 1.640 de mld. $, ia în considerare lansarea unui nou fond privat dedicat altcoinurilor, potrivit The Information. Acest fond ar fi destinat investitorilor instituționali și ar completa oferta existentă a companiei în criptomonede, care include deja ETF-uri pentru Bitcoin și Ethereum pe spot.

Cel din urmă, cel pe Ethereum, nu a intrat în vigoare, încă. Primul pas a fost aprobarea formularelor 19b-4, care a avut loc în 23 mai. Formularele S-1 sunt al doilea pas pentru a face ca ETF-urile Ethereum să intre la tranzacționare. Președintele SEC, Gary Gensler, a declarat la CNBC că aprobările formularelor S-1 „ar dura ceva timp”.

Noul fond se axează pe altcoin-uri. Și ar oferi și recompense prin staking. Franklin cochetează de mult cu cripto. În 2021, a deschis un fond de obligațiuni guvernamentale americane tokenizate folosind rețeaua Stellar (XLM), cu ani înainte ca BlackRock s-o facă.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

La început de an, a primit aprobarea SEC pentru ETF-ul Bitcoin pe spot. Acum deține aproximativ 6.150 de BTC, evaluați la 436,5 mil. $.

Interesul Franklin Templeton pentru altcoinuri vine în contextul unei creșteri a adoptării acestora de către investitorii instituționali și corporații. Compania a lăudat recent creșterea rețelei Solana, ale cărei volume pe exchange-urile descentralizate au crescut cu 319% în primul trimestru al anului 2024 comparativ cu trimestrul anterior. Fondul ar reprezenta o oportunitate pentru investitorii instituționali de a obține expunere la altcoinuri printr-un vehicul administrat profesional. Cu toate acestea, structura, comisioanele, strategia de investiții și altcoinurile incluse în fond nu sunt specificate.