Ethereum oscilează acum în jurul pragului de 1.000 $ pe unitate. Interesul investitorilor pe termen lung a scăzut de la 14% la puțin peste 9%

Regele tuturor altcoin-urilor, Ethereum oscilează acum în jurul pragului de 1.000 $ pe unitate. Un nivel pe care a doua cea mai mare criptomonedă după capitalizare l-a mai vizitat în bearmarket-urile trecute, când și-a pierdut până la 46% din valoarea de piață. Se va întoarce soarta în favoarea ETH în T3/2022, după ce în luna iunie aproximativ 1,3 milioane de ETH, în valoare de 1,45 mld. $ s-au întors în conturile exchange-urilor?

La o privire aruncată din avion tot ce lipsește este interesul investitorillor. Interes pe care nici măcar tranziția la PoS a blockchain-ului nu pare să o mai trezească. Influența investitorilor pe termen lung a scăzut în cazul ETH de la aproximativ 14% la puțin peste 9% în ultimele luni, în timp ce investitorii trimestriali sunt responsabili pentru peste jumătate din schimbările pe care prețul altcoin-ului le-a suferit. Inclusiv părbușirea cu 5,2% de joi.

Am discutat subiectul cu Alexandru Hobincu, cripto influencer.

„În primul rând să nu uităm că diferența este de market cap. Una este să crești Dogecoin și alta este să crești Ethereum. Cu un procentaj similar, cu siguranță pe Ethereum vei avea nevoie de mult mai mulți bani. Investitorii lipsesc, așa cum ați spus și voi mai devreme iar, din ce am văzut, în general susținătorii Ethereum sunt nemulțumiți de faptul că se tot întârzie cu Proof of Stake.”, a povestit Alexandru Hobincu, cripto influencer.