• Ethereum crește cu peste 6% în ultima zi de tranzacționare și e aproape să atingă un nou maxim al ultimilor 2 ani.
  • Bitcoin trece peste pragul de 50.000 de dolari pentru prima dată în ultimii 2 ani.
  • Aplicațiile pentru ETF-ul Ethereum pe spot au termenul limită în mai, iar piața anticipează o aprobare, la fel ca în cazul ETF-ului Bitcoin pe spot.

Vești bune pentru piața cripto. Dacă pentru Bitcoin urmează halving-ul în aprilie, pentru Ethereum urmează aprobariile ETF-urilor pe spot, în mai. Nu numai veștile sunt privite pozitiv de piață. Modul în care se tranzacționează cele 2 oferă și mai multă încredere pentru investitori. De ce? Pentru că prețurile celor mai valoroase 2 criptomonede continuă să crească.

Bitcoin are un plus de 18% în 2024. După o urcare de 155% anul precedent. Și trece de pragul de 50.000 de dolari, pentru prima dată în ultimii 2 ani.

Ethereum crește cu 17% anul acesta. Asta după ce anul trecut a avut un plus de 91%. Și ajunge în zona de 2.700 de dolari pe unitate.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

De ce crește Ethereum?

Ethereum crește cu peste 6% în ultima zi de tranzacționare și e aproape de un nou record în ultimii 2 ani de tranzacționare.

Numărul de validatori activi ai rețelei atinge un nou maxim. Aproape 940.000, potrivit Cointelegraph.

Iar în ultima săptămână, valoarea fee-urilor din tranzacții depășește 84 de milioane de dolari, mai mut decât triplu decât proiectul de pe locul secund.

Ce înseamnă asta? Rețeaua e folosită, ceea ce afectează pozitiv prețul Ether.

Încă o veste importantă? Urmează decizia finală pentru ETF-ul spot pe Ethereum, în mai.

Potrivit analistului Bloomberg, Eric Balchunas, există o șansă de 70% că ETF-urile spot Ether să primească aprobarea până în mai, o lună crucială pentru ca SEC să finalizeze deciziile cu privire la mai multe aplicații.

Iar Franklin Templeton, care manageriaza active de 1.500 de mld. $, intră în cursă. Depune și el cerere pentru ETF. Pe lângă el, mai sunt alti 8 emitenți: VanEck, BlackRock, ARK Invest, 21Shares, Hashdex, Grayscale, Invesco Galaxy sau Fidelity.

Cum se mișcă piața cripto astăzi?

  • Bitcoin: 49.700 $;
  • Ethereum: 2.660 $;
  • BNB: 325 $;
  • Solana: 113 $;
  • XRP: 0,527 $.