Marea Britanie introduce noi reglementări în piața cripto din 31 martie. Companiile care oferă servicii cripto trebuie să se înregistreze la Autoritatea de Conduită Financiară. În caz contrar, acestea trebuie să-și încheie activitatea. Doar 33 de companii au fost aprobate până în prezent, iar Revolut și Copper încă așteaptă înregistrarea.

Reprezentanții FCA cred că noile condiții sunt un dezastru total, pentru că 80% dintre companiile evaluate și-au retras aplicațiile sau au fost respinse. Printre acestea se numără și compania de trading cripto B2C2 care a devenit o entitate americană pentru a-și continua activitatea cripto.

Este aceasta o soluție pentru toate companiile afectate de legislație? Am discutat subiectul cu Ionuț Mazilu, președintele Asociației Române de Blockchain și Criptomonedă.

Titlurile zilei

DONALD TRUMP LANSEAZĂ MEMECOIN-UL $TRUMP
CE URMEAZĂ PENTRU TIKTOK?
A.I. SIMPLIFICĂ LISTAREA COMPANIILOR
URMEAZĂ O COLABORARE GATES-TRUMP?
UNICREDIT ȘI FERRARI SE ALIAZĂ
ROXANA CHIRIȚOIU MERGE LA DAVOS

“Sigur că da, mutarea companiei într-o altă țară este o soluție la alte posibile reglementări din piața cripto, mai ales în contextul în care apar unele reglementări nefavorabile pentru antreprenorii care desfășoară activitate într-o zonă în care, inițial, spațiul cripto era mult mai benefic din punct de vedere al legislației. De cele mai multe ori, în acest context, singura sau prima opțiune pe care o au la dispoziție este aceea de a-și muta business-ul într-o altă zonă unde legislația le permite să-și desfășoare activitatea mult mai ușor.”, a declarat Ionuț Mazilu, președintele Asociației Române de Blockchain și Criptomonedă.