Cum arată viitorul Ethereum în condițiile în care va avea 3 halving-uri simultane. Poate deveni un competitor pentru BTC?

Prețul BTC a depășit pentru scurt timp pragul de 24.000 $ înainte de închiderea burselor americane de ieri. Astăzi, raportat la ultimele 24 de ore, aurul digital începe ziua cu o creștere de 2,4%. O apreciere care nu se reflectă însă în volumul de tranzacționare de puțin peste 28 mld. $ în ultimele 24 de ore.

Ether începe ziua cu un plus de 3,8%. Un raliu generat de anunțul lui Vitalik cu privire la impactul hardfork-urilor care vin la pachet cu tranziția la PoS din septembrie. Pe scurt, vom fi martorii unui fenomen unic în piață. 3 halving-uri simultane pe ETH, cauzate de reducerea cu 90% a criptomonedelor aflate în circulație.

Altcoin-urile au înregistrat și ele creșteri peste noapte. AVAX – +14%, BNB – +2,1%, DOT – +4,8%.

Am discutat subiectul cu Alexandru Hobincu, cripto influencer.

„Este foarte interesant ce spuneți. Din punct de vedere istoric, cam așa s-a întâmplat de fiecare dată – la fiecare halving, prețul a crescut datorită scăderii posibilității de cumpărare. Nu știu neapărat dacă Ethereum va ajunge Bitcoin. Momentan, Bitcoin este, de ceva timp, numărul 1.”, a povestit Alexandru Hobincu, cripto influencer.