Crypto Policy Symposium este prima conferință a scepticilor cripto, unde vor participa și reprezentanții oficiali din guvern

Haterii se adună la prima conferință a scepticilor cripto, unde vor participa și reprezentanții oficiali din guvern. Participanții vor putea să-și exprime nemulțumirile direct autorităților după ce, luna trecută, 26 de academicieni și oameni de știință au semnat o petiție pe care au trimis-o oficialilor, prin care-și explicau ce este în neregulă cu tehnologia blockchain și investițiile în criptomonede.

Crypto Policy Symposium va avea loc în Londra și online în perioada 5-6 septembrie. Organizatorul Stephen Diehl spune că, până acum, autoritățile au ascultat în mare parte de grupuri lobby și speră că, de acum, să asculte și de oamenii de știință și de rând când vor să reglementeze piața cripto.

Am discutat subiectul cu Adrian Mitroi, profesor de finanțe comportamentale.

„Este prima coagulare a celor care au opinii nu neapărat critice, dar opinii constructive despre cum ar putea fi făcută distincția dintre tehnologia superbă a ceea ce înseamnă blockchain și produsul investițional care este cripto și toate derivatele din el, inclusiv NFT, fiind două lucruri complet diferite.

Iar scăderea de valoare investițională a tuturor acestor monede într-o poziție extrem de corelată cu celelalte active bursiere – noi credeam că aceste criptomonede vor fi una dintre soluțiile de refugiu – pune pe gânduri ca și risc sistemic – atenție, aceasta este linia roșie a discuției a celor care sunt mai puțin constructivi în ceea ce privește cripto-industria. Riscul sistemic inerent care poate să se adauge la multitudinea de riscuri pe care și mai devreme le-am prezentat.”, a povestit Adrian Mitroi, profesor de finanțe comportamentale.