- Bitget: Anxietatea crește în rândul investitorilor.
- Bitget: Activele digitale ar putea avea de câștigat.
- Bitget: Dominația dolarului stă sub semnul întrebării.
- Bitcoin e cotat la 85.500 $, în scădere cu 8,6%/2025.
- Michael Saylor, Strategy: Bitcoin nu are tarife.
- Congresul SUA analizează reforme fiscale în favoarea industriei.
- Architect Partners: 25% din S&P vor deține Bitcoin în bilanțuri.
Pierderea treptată a încrederii în monedele fiat poate direcționa capitalul instituțional către criptomonede precum Bitcoin, arată o analiză Bitget. Anxietatea crește în rândul investitorilor, odată cu evoluția tarifelor lui Trump. Iar activele digitale, în special criptomonedele, ar putea avea de câștigat, mai arată analiza.
Advertisment
Schimbările geopolitice pun sub semnul întrebării dominația dolarului american în comerțul global și generează transformări structurale în circulația capitalului, accesul la lichidități și modalitățile de conservare a valorii în perioade de volatilitate economică accentuată. Tarifele comerciale determină companiile să identifice mecanisme alternative de finanțare și metode de plată. Ceea ce alimentează creșterea opțiunilor descentralizate. Pe termen lung, consecințele ar putea fi și mai profunde, mai spun analiștii Bitget. Perturbările tot mai frecvente din lanțurile de aprovizionare pot duce la utilizarea activelor tokenizate și a împrumuturilor prin metode alternative.
Ce spune Sergiu Traian Vasilescu, managing partner, VD Law Group, pentru Aleph Business?
Compania de consultanță în domeniul investițiilor Architect Partners estimează că până în 2027, 25% dintre companiile din S&P 500 ar putea deține Bitcoin în bilanțurile financiare. În același timp, Saylor spune că Bitcoin nu are tarife. Poate fi Bitcoin soluția de store of value în acest context geopolitic și economic complicat?
„În mod clar, cred că în următorii 5 ani, toate companiile din S&P 500 vor avea Bitcoin as store of value, pentru că este unul dintre asset-urile care respectă ca la carte indicatorii financiari sau începe să-i respecte. Este un asset reglementat, este un asset limitat, este un asset care este digital și poate fi achiziționat ușor și transacționat 24 din 24. Aici o să vină cu o schimbare a metodei de administrare a asset-urilor pentru că până acum fondurile de investiție erau obișnuite cu programul de deschidere și închidere a bursei, dar vedem că din ce în ce mai mult, chiar dacă piața cripto este deschisă 24 din 24, efectele deschiderii și închiderii piațelor de capital se simt în mod direct și în piața cripto. Și lucrurile încep să se alineze din ce în ce mai mult.
Titlurile zilei
În momentul de față ne place sau nu ne place să credem în funcție de cât de maximaliști suntem cu privire la moledele digitale, bitcoin-ul este sincronizat cu piața de capital încă de acum. Singurul element care nu este confortabil fondurilor de investiție tradiționale cu privire la ceea ce înseamnă plasarea activelor în zona de bitcoin este faptul că sunt mulți alți actori care deja dețin înaintea lor o cantitate suficientă cât să îi poată impacta. Dar acest lucru se va schimba în timp pe măsură ce adopția în masă o să crească.
Portofele se vor pierde în continuare și bitcoini vor rămâne blocați pe vecie în acele portofele astfel încât disponibilitatea și lichiditatea de bitcoin o să fie din ce în ce mai redusă. În momentul de față vorbim în bitcoin, un bitcoin, doi bitcoini, trei bitcoini. Însă în cinci ani de zile sunt convins că va avea o valoare atât de mare încât vom vorbi în subunități numite stats, Satoshi. Nu vom mai vorbi pentru că un bitcoin va fi probabil, cred, atât de valoros încât tranzacțiile se vor face în subunități”, spune el.
Donald Trump transmite semnale tot mai clare de susținere a criptomonedelor, iar Congresul SUA analizează reforme fiscale în favoarea industriei, ceea ce ar putea stimula adoptarea instituțională. Vine vremea în care piața cripto va spune „ne-am săturat să câștigăm”?
„Nu pot să am o predicție. Ce putem să ne imaginăm este luând prin comparație graficele de acum patru ani și să vedem că în fiecare bull market am avut cel puțin un dublaj. Nu pot să-mi dau seama, nu putem să aproximăm. Ce putem să ne uităm este să vedem istoric ce s-a întâmplat și să învățăm lecțiile vieții și anume că istoria se repetă indiferent de forma în care este scrisă”, adaugă el.