BTC a scăzut până la un minim de 17.500 $ pe unitate, cel mai scăzut nivel din 2020 încoace

The crypto winter is coming. Prețul BTC a scăzut în weekend până la un minim de 17.500 de dolari pe unitate, cel mai scăzut nivel din 2020 încoace. EThereum, a doua cea mai mare monedă după capitalizare s-a prăbușit și ea sub pragul de 1.000 $ până la 965 $ pe unitate.

Este acesta capătul tunelului? Analistul Bloomberg, Mike McGlon spune că pragul de 20.000 $ în 2022 este echivalentul pragului de 5.000 $ pe unitate din 2018 dacă e să ne luăm după moving average-ul de 100 de săptămâni. De altfel, cel mai important suport al aurului digital de la acea vreme.

Am discutat subiectul cu Alexandru Hobincu, cripto influencer.

„Eu nu aș merge pe această variantă pentru că, așa cum am menționat deseori pe canalele mele de socializare, piața este puțin schimbată. Adică în 2018 nu existau atât de multe instituții intrate în domeniul cripto precum sunt acum. Iar, în general, instituțiile vor activa pe piața futures; acestea umblă după lichiditate, adică dacă există mai multă lichiditate în partea de sus, ei vor ataca partea de sus, dacă va fi lichiditate în jos, vor ataca partea de jos.

Așa că nu aș miza pe similaritatea de contexte economice între acești doi ani. În schimb, ce pot să vă spun este că, într-un oarecare mod, mă așteptam ca prețul de 20.000 de dolari să fie o zonă de suport interesantă.”, a povestit Alexandru Hobincu, cripto influencer.