Bitcoin scade cu 2,5% în ultimele 24 de ore și ajunge, din nou, sub pragul de 20.000 de dolari

Piața cripto este colorată în roșu astăzi. Bitcoin dă trendul general: scade cu 2,5% în ultimele 24 de ore și ajunge, din nou, sub pragul de 20.000 de dolari. Dominanța criptoactivului în piață ajunge la 43,85%, adică aproape jumătate din acest sector. Volumul de tranzacționare Bitcoin din ultimele 24 de ore este de 28 de miliarde de dolari.

Ethereum, a doua cea mai mare criptomonedă după capitalizare, crește cu 7% în ultimele 24 de ore și are un volum de tranzacționare de 15 miliarde de dolari.

Sentimentul din piața cripto încă este unul de frică extremă, indicele care măsoară asta a scăzut cu 6 unități de la 22 la 16 din 100, unde 1 este frică totală și 100, lăcomie totală.

Ce iese în evidență în piață acum? Economia token-urilor rebase, adică cele care-și updatează algoritmic oferta de criptomonede, a scăzut de la 8 miliarde de dolari la 577 de milioane de dolari, adică o scădere de 92% în 7 luni. Olympus, spre exemplu, a scăzut cu 99%.

Am discutat subiectul cu Alexandru Hobincu, cripto influencer.

„Săptămâna trecută când am discutat, observasem că, deși a crescut și a făcut un higher high, prețul nu a închis peste ceea ce noi traderii numim liquidity void. Și asta mai degrabă înseamnă că cei care au dorit manipularea pieței actualmente jos în momentul de față, doar s-au folosit de acea lichiditate din zona de sus pentru a mișca prețul. Momentan, mă aștept la o reacție de la 19.500, cam acolo am și eu o tranzacție de cumpărare.”, a povestit Alexandru Hobincu, cripto influencer.