Bitcoin poate scăpa e-mail-ul și Twitter de boții care fac spam, spune Jack Mallers, CEO Zap Sollutions. Sistemul Bitcoin Lightning Network poate fi implementat pentru a verifica la scară largă conturile de pe Twitter, ca mai apoi, cei care nu sunt verificați să fie limitați la numărul de mesaje pe care le pot trimite.

Dar Bitcoin vine și cu alte avantaje: anonimitate completă, costuri mai mici și posibilitatea ca, în două-trei minute, toate cele 8 miliarde de persoane de pe glob să facă câte o tranzacție.

Iar aceste fapte atrag atenția marilor influenceri din media. Podcaster-ul american Joe Rogan, compară Bitcoin cu internetul la început, când autoritățile au încercat să-l oprească, iar apoi a devenit viral.
SINCRON , podcaster

Titlurile zilei

CE URMEAZĂ PENTRU TIKTOK?
ROXANA CHIRIȚOIU MERGE LA DAVOS
CE SE ALEGE DE ENERGIE?
BM REDUCE PROGNOZA PENTRU ROMÂNIA
LOEWE ADUCE CRAFTED WORLD LA TOKYO
NOBU BEACH INN AJUNGE ÎN BARBUDA

“Mă gândesc la Bitcoin cum mă gândesc la începutul internetului. Autoritățile nu au văzut că va veni, iar acum este o monedă viabilă cu care poți cumpăra chestiuni.”, a declarat Joe Rogan, podcaster.

Satoshi Nakamoto, creatorul anonim al blockchain-ului Bitcoin, este novicele care își întrece maestrul. În sursele documentului care explică cum funcționează blockchainul Bitcoin, Nakamoto îl citează pe criptograful Adam Back. În 2013, la patru ani de la lansarea criptoactivului, Adam a încercat câteva luni bune să îmbunătățească rețeaua Bitcoin. Iar de fiecare dată când găsea o îmbunătățire într-un loc, alte părți aveau de suferit.

“Eu vin dintr-un mediu în care am studiat sistemele de distribuție. Am petrecut majoritatea carierei mele lucrând la sisteme de internet de scară largă pentru start-up-uri, le îmbunătățeam protocoalele de securitate. Am crezut că am șanse mai mari ca alții să îmbunătățesc constant ceva de acest gen. I-am dat o șansă și am concluzionat că nu există nimic de îmbunătățit.

Orice încerci să îmbunănătățești, face Bitcoin mai slab. Și nu mă așteptam la acest lucru. Eram ceva de genul: Super! Hai să îmbunătățim anonimitatea, fungibilitatea, să fie mai ușor de minat pe dispozitivele mai mici.”, a povestit Adam Back, criptograf.