• Piața cripto pierde 7% din valoarea totală într-o zi, după ce Bitcoin scade de la maximul istoric de 73.600 $, până la 66.800 $.
  • Craig Wright nu este creatorul Bitcoin, Satoshi Nakamoto, spune un judecător din UK.
  • Căutările pe Google pentru Bitcoin au întrecut în această săptămână pe cele ale lui Taylor Swift sau Rihanna.

Corecție în piața cripto, care pierde 7% din capitalizarea totală, într-o zi. Bitcoin scade. De la 73.600 de dolari, la 66.800. În mai puțin de 24 de ore. Adică o pierdere de 10%. Ethereum, de la 4.100 la 3.600. Într-o clipită. Iar majoritatea altcoin-urilor mari (cele din top 100 din punct de vedere al capitalizării) scad cu peste 10%.

Cine a inventat Bitcoin?

Răspunsul corect, Satoshi Nakamoto. Cine e Satoshi? Nu știu. Dar nu siguranță nu este Craig Wright, cel care se autoproclama inventatorul celei mai mari criptomonede din lume. Asta spune un judecător din UK.

Timp de 5 ani, el a intentat mai multe procese împotriva dezvoltatorilor și altor părți pe care le-a acuzat de încălcarea drepturilor sale de proprietate intelectuală.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

„Dovezile sunt copleșitoare”, a spus judecătorul James Mellor. „În primul rând, că dr. Wright nu este autorul whitepaper-ului Bitcoin. În al doilea rând, Dr. Wright nu este persoana care a adoptat sau a operat sub pseudonimul Satoshi Nakamoto în perioada 2008-2011. În al treilea rând, Dr. Wright nu este persoana care a creat sistemul BTC. Și, în al patrulea rând, el nu este autorul versiunilor inițiale ale software-ului BTC”, a spus el.

Căutările pe Google surprind euforia din piață

Euforia din piață face ca Bitcoin s-o bată pe Taylor Swift la popularitate. Nici Rihanna n-are nicio șansă. Asta potrivit datelor Google Trends din ultima săptămână. Bitcoin atingea în ultima săptămână 4 maxime istorice noi în 4 zile consecutive.