Bitcoin este în cădere liberă. Următorul nivel de suport semnificativ este în jurul prețului de 21.000 $

Bitcoin este în cădere liberă de câteva zile încoace și închide pe roșu pentru a 6-a săptămână la rând. Pragul de suport de 30.000 de dolari încă rezistă. 30.000 de dolari este o zonă de cerere semnificativă și, dacă se menține, prețul ar putea reveni spre zona de aprovizionare de 37-40.000 de dolari pe termen scurt, ca mai apoi să fie urmat de bullrun-ul mult așteptat.

În caz contrar, următorul nivel de suport semnificativ este în jurul prețului de 21.000 $. Cert este că traderii încep să își pregătească pozițiile, cu 1,3 miliarde de dolari intrați în exchange-uri în ultimele câteva zile. Cel mai mare volum net din 2019.

Ce urmează în continuare? Am discutat subiectul cu Alexandru Hobincu, cripto influencer.

„S-a văzut oricum că a fost destul de impactat pentru că, în momentul în care UST-ul a picat, au vândut rezervele de Bitcoin în valoare de vreun miliard de dolari, dacă nu mă înșel, și asta a cauzat un market crash destul de serios zilele trecute.

Din păcate, din experiența mea și din ce am observat până în momentul de față, pragul de 30.000 de dolari a fost atins de foarte multe ori, respectiv prin mai 2021, apoi prin iunie, apoi prin iulie. Nu știu cât de sigur este acest prag, iar reacția pe care o văd în momentul de față la atingerea acestui nivel nu este foarte bună. Cumva mă așteptam ca, după atingerea pragului de 30.000, prețul să ajungă într-o perioadă destul de scurtă măcar la 34.000 de dolari. Acest lucru mă îngrijorează și mă face să cred că ne îndreptăm spre 21.000 ceea ce fi, iarăși, un moment istoric din punct de vedere al tranzacțiilor pe Bitcoin.”, a declarat Alexandru Hobincu, cripto influencer.