•  Paradoxul chinezesc în lumea monedelor virtuale: Criptomonedele sunt ilegale în China, dar Binance rulează un business de 90 de miliarde de dolari.
  • Binance a efectuat tranzacții lunare în valoare de 90 de miliarde de dolari pe piața interzisă din China.
  • Binance ar fi trebuit să lase China în urmă atunci când ţara a declarant ilegală tranzacţionarea de criptomonede.

Paradox în lumea monedelor virtuale: Criptomonedele sunt ilegale în China, dar Binance, cel mai mare cripto-exchange din lume, rulează un business de 90 de miliarde de dolari.

Binance, cel mai mare exchange de cripto din lume, ar fi trebuit să lase China în urmă atunci când ţara a declarant ilegală tranzacţionarea de criptomonede în 2021, scrie The Wall Street Journal.

Aproape doi ani mai târziu, utilizatorii au tranzacţionat 90 de miliarde de dolari în active legate de criptomonede în China într-o singură lună. Tranzacţiile au făcut din China cea mai mare piaţă a Binance reprezentând 20% din volumul la nivel mondial, excluzând tranzacţiile efectuate de un subset de comercianţi foarte mari.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Originile Binance se află în China, deși cel mai mare schimb de criptomonede din lume s-a retras din China continentală în 2017, în timpul unei represiuni de reglementare.

„Site-ul web Binance.com este blocat în China și nu este accesibil utilizatorilor din China”, a declarat un purtător de cuvânt al bursei pentru Reuters când a fost contactat pentru a comenta raportul.

Bursa a fost, de asemenea, sub controlul autorităților de reglementare din SUA, inclusiv Commodity Futures Trading Commission (CFTC) și Securities and Exchange Commission (SEC).