Comitetul Conservării Mediului din New York a votat ca legea de interzicere a minării criptomonedelor care funcționează pe sistemul Proof of Work, printre care se numără și Bitcoin. Autoritățile vor să oprească minarea Bitcoin pe o perioadă de doi ani pentru a îndeplini obiectivul de a reduce emisiile de carbon cu 85% până în 2050.

Totuși, proiectul de lege mai trebuie să treacă de New York State Assembly și de senatul din Statele Unite. Este minarea criptomonedelor într-adevăr atât de poluantă? Iată ce spune investitorul Kevin O’Leary.

“Motivația din spatele banării minării cripto este sustenabilitatea. Lăsați-mă să vă prezint ce se întâmplă cu capitalul. Îmi place să văd cum se mișcă fluxul de capital. Unde se duce. Pentru că asta dictează ce se va întâmpla în industria minării.

Titlurile zilei

DONALD TRUMP LANSEAZĂ MEMECOIN-UL $TRUMP
CE URMEAZĂ PENTRU TIKTOK?
A.I. SIMPLIFICĂ LISTAREA COMPANIILOR
URMEAZĂ O COLABORARE GATES-TRUMP?
UNICREDIT ȘI FERRARI SE ALIAZĂ
ROXANA CHIRIȚOIU MERGE LA DAVOS

Toți banii se mișcă în liniște către companii noi de minare, majoritatea private, care vor folosi putere generată de apă, vânt, soare și putere nucleară.”, a declarat Kevin O’Leary, investitor.

Interzicerea minării criptomonedelor a început acum doi ani în China. Mișcarea a fost pornită de marile instituții de capital, precum Black Rock, care nu mai sprijineau companiile care degajă emisii de carbon, în particular pentru minarea Bitcoin, spune investitorul. Totuși, există și modalități nepoluante, care încă nu sunt exploatate, pentru a mina criptomonede.

“Dacă vei folosi una dintre aceste opțiuni pentru minare, nu va exista niciun audit de emisii de carbon. Majoritatea hidrocentralelor din Norvegia sau din statele nordice Quebec, Manitoba, Columbia Britanică sau câteva locuri din Rusia, au foarte multă putere hidro care nu este folosită.”, a adăugat Kevin O’Leary, investitor.