• Bitget: BTC și ETH pot ajunge la noi maxime istorice în această vară.
  • Bitget: Bitcoin va fluctua între 80.000 și 155.000 dolari.
  • Bitget: Ethereum va fluctua între 2.500 și 5.500 dolari.
  • Bitcoin ajunge în 22 mai la un nou maxim istoric: 111.970 $.
  • Astăzi, Bitcoin este cotat la 109.300 $, +17% în 2025.
  • Astăzi, Ethereum este cotat la 2.665 $, -20% în 2025.
  • Strategy anunță o nouă achiziție de Bitcoin și deține acum 582.000 BTC.
  • The Blockchain Group va strânge 300 de mil. € pentru a cumpăra BTC.
  • Brandul japonez de modă ANAP vrea să cumpere peste 1.000 de BTC.
  • Gemini depune în mod confidențial o ofertă publică inițială în SUA.

Bitcoin și Ethereum ar putea atinge noi maxime în vara lui 2025, arată o analiză BitGet.

Istoric, evenimentele de halving ale Bitcoin funcționează ca acceleratori pentru întreaga piață cripto.

Bitcoin ajunge în 22 mai la un nou maxim istoric, la aproape 112.000 de dolari, primul după cel stabilit în luna ianuarie.

Titlurile zilei

A fost semnat acordul politic de guvernare
Prețul petrolului crește după atacurile SUA asupra Iranului
CINE SUNT MINIȘTRII CARE INTRĂ LA GUVERNARE?
SUA ATACĂ IRANUL
TRUMP ATACĂ IRANUL
Atacurile SUA cresc prețul petrolului

Iar adopția instituțională prin ETF-uri, scăderea ofertei după halving și posibila relaxare a dobânzilor în SUA contribuie la creșterea prețului.

Pentru Ethereum, upgrade-ul Pectra, care îmbunătățește scalabilitatea și reduce costurile tranzacțiilor, este un factor esențial.

În plus, rolul tot mai important al Ethereum în ecosistemele DeFi, tokenizarea activelor reale și potențialele intrări de capital prin ETF-uri susțin o traiectorie ascendentă, mai arată analiza.

Ce spune Andrei Grancea, investitor în cripto?

„Din ce în ce mai multe semnale ne indică faptul că fie chiar posibil să fie intrat în perioada în care Ethereum ar putea să performeze mai bine decât Bitcoin. Și aici mă refer strict la două grafice. Acum două luni, când ETH-ul a picat la 1.400 de dolari, am fost atent la două grafice și anume ETH în paritate cu Bitcoin și dominanța ETH. Ambele grafice atingând niște minime pe care nu le-am mai testat din 2020. Un prag de unde în 2020 ETH-ul a început un raliu susținut de la câteva sute de dolari la aproape 5.000. În momentul de față, ETH-ul a atins cele două praguri și reacția de acolo a fost cea mai agresivă reacție din ultimii trei ani. Și anume, dominanța ETH a avut o reacție de peste 40% cu această creștere din 1.400 în 2.700 cât este astăzi.

Dar și ETH în paritate cu Bitcoin a avut o reacție de peste 50%, cea mai puternică reacție din ultimii ani. Ceea ce ne poate semnala faptul că lumea începe ușor-ușor să își mute banii în ETH. Și un alt aspect important este ce se întâmplă cu ETF-urile pe ETH. Dacă ne uităm la intrările de capital în aceste ETF-uri, vom observa că în ultimele săptămâni suntem în cea mai bună perioadă de când s-au lansat aceste ETF-uri pe ETH.

Da, mă aștept să vedem niște rally-uri susținute pe altcoin-uri. Ideal este ca ETH-ul să își păstreze această putere în creștere. Bitcoin să se mențină la maximele istorice și evident ne interesează și dominanța Bitcoin să își schimbe trendul și anume să intre într-un trend descendent. Momentan acesta crește de câțiva ani de zile. De ce cred că va veni un altcoin season? Din simplu motiv că asta se întâmplă în fiecare ciclu și în momentul de față apar din ce în ce mai multe semnale că ne apropiem de un altcoin season. Chiar există un altcoin season index.

Acesta ne arată acum că suntem la minimul graficului. Minimul graficului însemnând Bitcoin season. După fiecare Bitcoin season începe un altcoin season. Pe lângă asta, dacă ne uităm și la sentimentul din piață, acesta este la pământ. De obicei, înaintea fiecărui altcoin season, sentimentul din piață este la pământ. Altcoin-urile sunt în partea de jos a graficelor, dar majoritatea dintre ele au început să schimbe structura și să transforme structura negativă într-o structură de creștere, într-o structură bullish. Și, pe lângă asta, interesul față de spațiul cripto, la modul general, este la minime, pe care nu l-am mai văzut mai bine de trei ani, un alt indicator foarte bun, cum că ne apropiem de următoarea creștere mai susținută a altcoin-urilor.

În primul rând trebuie să fim foarte atenți când vorbim de treaba asta. Din punctul meu de vedere nu ne referim la întreg spațiul cripto, ci doar la bitcoin și cred eu că mai avem de așteptat până când vom vedea acea decuplare între bitcoin și bursa clasică, bănuiesc că la asta te referi, dar ușor, ușor ne îndreptăm către acea perioadă, posibil să urmeze peste câțiva ani. De ce spun asta? Pentru că deja încep să intre în piață jucătorii mari, avem guverne, avem instituții de stat, avem instituții private și de obicei în momentul în care acești jucători intră în piață, ușor, ușor înseamnă că ne îndreptăm către acea perioadă în care, practic, bitcoin într-un final devine acel gold 2.0 despre care vorbește toată lumea de câțiva ani, dar încă nu este acolo”, spune el.