Piața NFT-urilor ar putea avea un mare dezavantaj: furtul drepturilor de autor. Arta copiată, ideile furate și folosirea ilegală a logo-urilor altor companii sunt doar câteva modalități de încălcare a proprietății intelectuale. OpenSea, cea mai mare platformă de NFT-uri din lume, spune că 4 din 5 colecții pot fi false sau plagiate, chiar dacă politicile companiei interzic folosirea conținutului plagiat.

De ce se întâmplă asta? Ne lămurește Sergiu Agachi, co-fondator OTCrypto.

“Tehnologia blockchainul, ledgerul și Web 3.0, care sunt industrii foarte mari și au cunoscut o creștere exponențială în ultima perioadă, aduc câteva probleme legislative. Plagiatul și încălcarea drepturilor de autor în cazul NFTurilor erau de așteptat. Eu întotdeauna am făcut o paralelă între această perioadă și perioada anilor 2000, 2001, 2002, când toată lumea vindea orice pe internet și se încălcau drepturile de autor și nu existau niște reguli sau niște parametri.”, a declarat Sergiu Agachi, co-fondator OTCrypto.

Titlurile zilei

DONALD TRUMP LANSEAZĂ MEMECOIN-UL $TRUMP
CE URMEAZĂ PENTRU TIKTOK?
URMEAZĂ O COLABORARE GATES-TRUMP?
UNICREDIT ȘI FERRARI SE ALIAZĂ
ROXANA CHIRIȚOIU MERGE LA DAVOS
CE SE ALEGE DE ENERGIE?

Companii mari, precum Nike și Hermes sunt afectate de furtul drepturilor de autor în Web 3.0. Brandurile vor să rezolve acest lucru printr-un proces în tribunal. Nike cere ca orice NFT care utilizează marca în mod ilegal să fie distrus. Sergiu Agachi ne spune și cum ne putem proteja de furtul de proprietate intelectuală și de ce pot aceste companii să aibă câștig de cauză.

“Putem începe prin protejarea clasică pe care o facem în cazul drepturilor de autor. Ar trebui să avem niște termeni și condiții foarte bine puse la punct. Marca trebuie să fie înregistrată.

În cazul procesului lui Nike. Nike este îndreptățit să dea în judecată alte entități când cineva îi folosește brandul, pentru că Nike deja și-a înregistrat și patentat marca în Web 3.0, în acest spațiu metaverse.”, a mai adăugat Sergiu Agachi, co-fondator OTCrypto.