- Compania petrolieră de stat PDVSA testează tranzacțiile cu stablecoin-ul USD Tether.
- Doi avocați SEC au fost forțați să demisioneze pentru comiterea unui „abuz de putere.
- Apare încă un fake news de impozitare în SUA.
Venezuela accelerează mutarea tranzacțiilor cu petrol în cripto. Încearcă să scape de sancțiunile americanilor. Compania petrolieră de stat PDVSA testează tranzacțiile cu stablecoin-ul USD Tether.
Advertisment
Doi avocați SEC au fost forțați să demisioneze după ce un judecător federal a sancționat agenția luna trecută pentru comiterea unui „abuz de putere”. În timp ce încercau să obțină un ordin de restricție temporar împotriva companiei cripto Debt Box din Utah.
Apare încă un fake news de impozitare în SUA. Fanii cripto sunt păcăliți de scrisoarea falsă a lui Elizabeth Warren care propune președintelui american Joe Biden o taxă de 1% pe avere pentru deținerile cripto care depășește 500.000 de dolari.
Titlurile zilei
Compania petrolieră de stat din Venezuela, PDVSA, își intensifică folosirea criptomonedei USDT pentru a se proteja împotriva riscului de blocare a conturilor bancare internaționale. Pentru tranzacțiile cu criptomonede, compania apelează la intermediari. În 2018, Venezuela a încercat să evite dependența de dolarul american prin lansarea unui experiment cripto, care, însă, nu a prins avânt și nu a fost adoptat de niciun exchange. Până în 2024, acesta a dispărut complet.
Doi avocați SEC au fost forțați să demisioneze
Michael Welsh, un fost avocat principal în cazul Debt Box, și Joseph Watkins, un avocat investigator a cărui declarație a servit drept fundament pentru cazul SEC împotriva Debt Box, au fost forțați să demisioneze. În decembrie anul trecut, judecătorul șef de district al SUA din districtul Utah, Robert Shelby, a scris că este „îngrijorat de faptul că Comisia a făcut declarații false și înșelătoare” în urmărirea ordinului de restricție care „a subminat integritatea procedurilor”. În urma ordinului lui Shelby , SEC a depus un răspuns la instanță, admițând că echipa sa „nu a respectat standardele”, dar a numit sancțiunile „nejustificate”. Pe lângă scuzele din partea lui Welsh și Watkins, directorul Diviziei SEC, Gurbir Grewal, și-a cerut scuze personal pentru „deficiența” agenției sale în acest caz într-un dosar din instanță din 21 decembrie 2023.
E fake?
Circulă un nou fals despre impozitarea în SUA, care păcălește entuziaștii cripto cu o scrisoare fictivă atribuită lui Elizabeth Warren. În aceasta, se propune președintelui Joe Biden introducerea unei taxe de 1% pe averea în criptomonede ce depășește 500.000 de dolari.
De data asta ne puteam da seama că era fake news. De ce?
1. Numele era scris greșit. În scrisoare apărea Elisabeth în loc de Elizabeth Warren
2. Data era 21 aprilie, iar pe site-ul cu scrisorile senatorului, nu mai apăruse nicio scrisoare de pe 18 aprilie.
Totuși, falsul părea plauzibil pentru că senatorul din Massachusetts este una dintre cele mai vocale critice ale criptomonedelor în Congres, adesea legând activele digitale de activități ilicite, inclusiv finanțarea terorismului.
Unul dintre proiectele de lege pe care l-a propus, Legea împotriva spălării banilor a activelor digitale, a fost intens criticată de mulți avocați și legiuitori ai criptomonedelor pentru ineficiența sa în combaterea finanțării ilicite.
Warren, care va candida pentru realegere în noiembrie, se va confrunta probabil cu John Deaton, candidatul republican și avocat al criptomonedelor. El a strâns aproximativ 1,36 milioane de dolari pentru campania sa în primul trimestru al anului 2024, dintre care 1 milion de dolari din propriile fonduri, comparativ cu 1,09 milioane de dolari strânși de Warren.